Sešus gadus vecu amerikāni izslēdza no skolas par seksuālo uzmākšanos

foto: ru.forwallpaper.com
foto: ru.forwallpaper.com

ASV sākumklašu skolēnu uz laiku izslēdza no skolas, apsūdzot zēnu, ka viņš seksuāli uzmācās sola biedrenei, kurai viņš noskūpstīja roku. 

Skolas vadība pirmā klases skolēna uzvedību atzina par „piedauzīgu”, – ziņo KRDO Newschannel 13.

Notikuma centrā nokļuva 6 gadus vecais Hanters Jeltons, Kolorado štata Kenonsitijas zēns.

„Tas notika nodarbību laikā. Mēs lasījām grupās, es pieliecos un noskūpstīju viņas roku”, – stāsta bērns.

Zēns ne tikai atzinās, bet atzina arī savu vainu: „Viņi taisnīgi aizsūtīja mani pie skolas direktora. Es izdarīju kaut ko ne tā, un man ir žēl, bet es centos skolā labi uzvesties”.

Zēna māte Dženifera Sanderse ir satriekta par apsūdzību, viņa saka, ka starp Hanteru un meiteni pastāv savstarpējas simpātijas, viņas dēls jau ir skūpstījis šo meiteni, pagājušo reizi uz vaiga. Sandersa uzstāj, ka maziem bērniem šāda uzvedība ir normāla, – vēsta nord-news.ru.

„Meitenei nebija tam pretī, viņi sevi sauc par draugiem”, – paziņoja zēna māte. Nevainīgo skūpstu redzēja citi bērni, un viņi par to pastāstīja mūzikas skolotājam.

Tajā dienā notika Hantera mammas tikšanās ar skolas direktoru, kurā skolas vadītājs to pirmo reizi nosauca par „seksuālo uzmākšanos”.

„Šo situāciju noveda līdz galējībai, kas nav pieļaujams gadījumā ar 6 gadus vecu bērnu. Patlaban mans dēls man jautā, kas ir sekss. Vārds „sekss” nekad nedrīkst tikt lietots attiecībā uz 6 gadus vecu bērnu”, – pārliecināta Sandersa.

Tomēr skolas direktors domā, ka „skūpstīt skolā meitenes absolūti nav pieļaujams”. Iestādes administrācija jau ierakstīja Hantera rīcību viņa personīgajā lietā kā „uzmākšanos”. Šis moments var sagādāt viņam nepatikšanas nākotnē.

Par skolas administrācijas lēmumu ir izbrīnīti arī psihologi. Bērnu dzimumattīstības speciālists Sendija Vortela uzskata, ka šāda uzvedība 6 gadus vecam zēnam ir pavisam dabīga. Viņa uzsvēra, ka definīciju „uzmākšanās” diez vai var piemērot bērniem, jo viņi pat nesaprot šī vārda nozīmi.  


Написать комментарий