Indiešu olimpiešiem Sočos var liegt startēt zem savas valsts karoga

foto: lenta.ru
foto: lenta.ru

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) Indijas sportistiem Soču ziemas olimpiskajās spēlēs varētu aizliegt startēt zem savas valsts karoga, ziņu ārzemju mediji.

Kā ziņojām, pagājušā gada decembrī pēc valsts iejaukšanās Indijas Olimpiskās komitejas (IOK) prezidenta vēlēšanās SOK diskvalificēja šo organizāciju un lika anulēt vēlēšanu iznākumu. IOK amatpersonas tika turētas aizdomās par kukuļņemšanu saistībā ar 2010.gada Sadraudzības spēlēm, kas notika Deli.

"SOK sagaida, ka pēc demokrātiskām, atklātām un caurskatāmām vēlēšanām IOK tiks ieviesti jauni pārvaldes principi," aģentūrai AFP izteicies SOK prezidents Tomass Bahs. "Mūsu prasību neizpildes gadījumā Indijas karoga Soču olimpiādē nebūs, un indiešu olimpieši startēs kā neatkarīgi sportisti zem olimpiskā karoga."

Lai panāktu diskvalifikācijas atcelšanu, IOK ir gatava ieviest izmaiņas organizācijas konstitūcijā, kā arī atcelt no amatiem korupcijā apsūdzētos komitejas locekļus. IOK vēlēšanas paredzēts aizvadīt 9.februārī, divas dienas pēc Soču olimpisko spēļu atklāšanas.


Написать комментарий