Lietuva: Brīvas pārvietošanās tiesības ES iedzīvotāji nedrīkst izmantot negodprātīgi

foto: euromag.ru
foto: euromag.ru

Lietuva stingri aizstāv Eiropas Savienības (ES) iedzīvotāju tiesības brīvi pārvietoties bloka teritorijā, tomēr šīs tiesības nedrīkst izmantot negodprātīgi ar mērķi gūt labumu no sociālā atbalsta sistēmām.

ES iekšlietu ministru sanāksmē šādu viedokli paudis Lietuvas pārstāvis Dailis Alfonss Barakausks (Dailis Alfonsas Barakauskas), komentējot Lielbritānijas vēlmi pasargāt savu darba tirgu.

Sanāksmē, kas 5.decembrī notika Briselē, Dailis Alfonss Barakausks norādījis, ka tiesības brīvi pārvietoties ES pilsoņiem arī uzliek pienākumu tās neizmantot savtīgos nolūkos. Viņaprāt, dalībvalstīm jāsper atbilstoši un iedarbīgi soļi, lai vērstos pret mēģinājumiem nepamatoti saņemt pabalstus, raksta Lithuania Tribune.

Jau vēstīts, ka Vācijas politiskā elite paudusi bažas par «pabalstu tūrismu», cilvēkiem no Austrumeiropas dodoties uz Vāciju, lai tur dzīvotu nestrādājot, bet saņemot bezdarbnieka un bērnu kopšanas pabalstus.

Problēmu novērojusi arī Lielbritānija, kuras iekšlietu ministre pat ierosinājusi jaunajām bloka dalībvalstīm noteikt zināmus ierobežojumus attiecībā uz tiesībām brīvi pārvietoties, ko varētu atcelt, līdzko konkrētajā valstī iedzīvotāju vidējie ienākumi vai iekšzemes kopprodukts uz vienu iedzīvotāju sasniedz zināmu līmeni.


Написать комментарий