Vairāk nekā 30 aktīvie Daugavpils jaunieši ieguva titulu «2013. gada brīvprātīgais»

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

5. decembrī visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā brīvprātīgo diena. 

Brīvprātīgie ir cilvēki, kuri bez maksas veltī savu brīvo laiku darbam sabiedrības labā. Zīmīgi, ka šogad mūsu pilsētā atbildīgāko, apzinīgāko un nevienaldzīgo jauno brīvprātīgo kļuva vēl vairāk.

Tā, svinīgajā brīvprātīgo apbalvošanas ceremonijā apsveica un pateicās 31 aktīviem jaunajiem cilvēkiem (salīdzinājumam, pērn apbalvoja 24 brīvprātīgos). Pateicības rakstus, diplomus, stikla statuetes un sagatavotās dāvanas labākajiem pasniedza pasākuma organizētāji, Jaunatnes departamenta pārstāvji un Daugavpils vicemērs Jānis Dukšinskis. Savukārt labu noskaņojumu radīja brīnišķīgās Latgales džeza kluba–studijas pārstāves.

„Brīvprātīgo kustība Daugavpilī tik tiešām attīstās, tādējādi šodien tika stādītas priekšā un apbalvotas jaunas organizācijas, kuras nesen sāka iesaistīt darbā brīvprātīgos – Marka Rotko Mākslas centrs, Daugavpils universitātes Karjeras un iniciatīvu atbalsta centrs. Turklāt mūsu brīvprātīgie tagad strādā tādās pašvaldības iestādēs kā Attīstības departaments, Sporta pārvalde, Vispārējās un vidējās izglītības pārvalde.

Neslēpšu, ka brīvprātīgo apbalvošanai, kuri aktīvi darbojas Jaunatnes departamentā, tika izvirzīts vairāk cilvēku, bet viņu vidū ir brīvprātīgie, kurus izvirzīja arī citas organizācijas, piemēram, „5. elements”, kurš patlaban aktīvi cīnās ar „legālajām narkotikām”, – portālam Gorod.lv pastāstīja Jaunatnes departamenta jaunatnes lietu speciāliste Edīte Ivanova.

Jāatzīmē, ka brīvprātīgo dienā tika apsveikti ne tikai brīvprātīgie un 11 organizācijas, kuras atbalsta brīvprātīgo kustību, bet arī jaunieši, kuri uzvarēja konkursā „Brīvprātīgo darbs ar jauniešu acīm”. Starp citu, labākā zīmējuma autors var lepoties ar to, ka viņa darbs turpmāk tiks izmantots, kā vietējās brīvprātīgo kustības logo. Tā, stilizētu uz augšu pacelto roku attēls jau rotā labāko pilsētas brīvprātīgo diplomus.

„Gribētos atzīmēt, ka Starptautiskās brīvprātīgo dienas priekšvakarā Izglītības un zinātnes ministrija veica aptauju, kuras rezultātā tika noskaidrots, ka Latgale ir reģions ar aktīvāko brīvprātīgo kustību, kura iegulda savus spēkus savas pilsētas, reģiona un, protams, valsts attīstībā”, – uzsvēra E. Ivanova.

Atliek vien piebilst, ka visi ieinteresētie jaunieši vecumā no 16 līdz 25 gadiem, kuri vēl nav iesaistījušies brīvprātīgo kustībā vai grib izmēģināt savus spēkus citā sfērā, var apmeklēt Jaunatnes departamenta mājas lapu, kurā tagad var atrast apkopotu datu bāzi par to, kādās sabiedriskajās organizācijās un pašvaldības iestādēs tiek veikts brīvprātīgo darbs, un kur tiek gaidīta jūsu palīdzība. Turklāt tādēļ, ka Jaunatnes departaments ir sācis darbu ar Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Daugavpils filiāli, brīvprātīgo palīdzība audio grāmatu ierakstīšanā nepieciešama jau tagad.  



Написать комментарий