Toyota Verso iegūs BMW dīzeļmotoru

foto: betterparts.org
foto: betterparts.org

Pirmais "Toyota" markas modelis, kas saskaņā ar vāciešu un japāņu autoražotāja noslēgto sadarbību iegūs "BMW" dīzeļmotoru, kļūs kompaktais vienapjoma automobilis "Verso".

"Toyota Verso" iegūs 1,6 litru četrcilindru dīzeļmotoru, kas attīsta 112 zirgspēku jaudu un atbilst "Euro 5" ekoloģiskajām normām. Ar šo pašu dzinēju pašlaik tiek aprīkota "BMW" 1. sērija un otrās paaudzes "MINI Cooper".

Minētais motors tiek ražots "BMW" rūpnīcā Austrijā, bet "Toyota Verso" modelis Eiropas tirgum tiek montēts Turcijā. Kompaktā vienapjoma automobiļa ražošana ar jauno dīzeļdzinēju tiks uzsākta jau 2014. gada janvārī.

Jau ziņojām, ka vienošanās starp "BMW" un "Toyota" tika noslēgta 2011. gada beigās. Tā paredz no 2014. gada "Toyota" automobiļus apgādāt ar "BMW" 1,6 un divu litru dīzeļdzinējiem. Savukārt japāņi apmaiņā pret to bavāriešiem sniegs pieeju savām hibrīda tehnoloģijām.

2012. gada martā abi autoražotāji parakstīja vienošanos par kopīgu jaunas paaudzes litija jonu akumulatoru izstrādi. Savukārt 2013. gadā vienojās par sadarbību ūdeņraža motora izstrādē, kopīga vidusmotora sportiska auto izgatavošanā un vieglu kompozītmateriālu attīstīšanā.


Написать комментарий