“Maxima” kasieri uz tualeti iet ar atļauju un paši maksā par bērniem dāvinātajām Ziemassvētku dāvanām

foto:
foto:

Lielveikalu tīkls "Maxima" ir mīlētākais zīmols Lietuvā, taču vienlaikus darbs "Maxima" lietuviešiem simbolizē sliktus darba apstākļus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "de Facto" atzīst lietuviešu žurnālists Bogdans.

"Varu izstāstīt kādu joku par "Maximu" no lietuviešu folkloras: " Maximā" kasierēm pie kasēm ir jāsēž pamperos, jo atstāt telpas nav atļauts. Un raugieties, kā tāds joks pārvēršas šausminošā traģēdijā, ja čeki jāsit līdz brīdim, kamēr burtiski tev jumts uzgāžas virsū," saka žurnālists.

Arī lielveikalu tīkla darbinieki  no Latvijas stāsta, ka, apgalvojot, ka rūpējas par saviem darbiniekiem, nu jau atlaistais "Maxima Latvija" vadītājs Gintars Jasinskis, melojis.

Kāda bijusī "Maxima" kasiere stāsta, ka nostrādājot 200 stundas mēnesī, varējusi nopelnīt aptuveni 300 latus. Dienā darbiniekiem ir atļauts 15 - 20 minūtes ilgs pusdienu pārtraukums, taču, lai dotos uz tualeti, kasieriem esot jāsaņem atļauju un tas ir atļauts tikai tad, ja attiecīgajā brīdī uz tualeti nav devies kāds cits.

Labāki darba apstākļi neesot arī apsargiem. Apsargs, kurš savulaik strādājis arī citu darbu, apliecina, ka "Maxima" darbiniekiem par savu naudu jāizpērk prece, kam notecējis derīguma termiņš.

" Man pašam, strādājot piena nodaļā, vienu reizi vadītāja pasacīja izpirkt preces. Nebija savlaicīgi pamanīts, prece nāk lielā apjomā," viņš stāsta.

Uzņēmuma darbinieki par notiekošo baidās runāt atklāti, jo parakstot darba līgumu, katram darbiniekam jāslēdz konfidencialitātes vienošanās par komercnoslēpuma neizpaušanu. Par vienošanās pārkāpšanu "Maxima" darbiniekiem draud vismz 1000 latus liels naudas sods.

Starp 54 Zolitūdes traģēdijas upuriem ir četri sabrukušā veikala "Maxima" darbinieki, tostarp veikala menedžeris.


Написать комментарий