Apturēta bijušā kinoteātra “Daugava” ēkas renovācija: darbi tiks īpaši pārraudzīti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pievēršot uzmanību tam, ka bijušā kinoteātra „Daugava” ēkā tika ielikti baltie plastikāta logi un durvis, portāls Gorod.lv griezās pēc komentāriem pie Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta Būvvaldes vadītāja Valērija Ļaksas, jo sakarā ar Rīgā notikušajiem traģiskajiem notikumiem pilsētnieki būvdarbiem pievērš daudz lielāku uzmanību.

Pēc mūsu zvana, apkopojot informāciju par bijušā kinoteātra ēkā veiktajiem darbiem, Valērijs Ļaksa paziņoja, ka, saskaņā ar viņa rīcībā esošo informāciju, ēkā plāno atvērt nakts klubu, tādēļ tiek veikts telpu pārplānojums, daži dokumenti tika saskaņoti ar Būvvaldi. Savukārt logu un durvju nomaiņas likumīgums ir zem jautājuma zīmes.

„Bijām izsaukuši ēkas īpašnieka pārstāvjus un lūdzām iesniegt veikto darbu tehnisko dokumentāciju. Dokumentācijai jābūt iesniegtai nedēļas laikā, turklāt īpašniekiem jāsaņem Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas atļauja. Visdrīzāk, nesen ieliktie baltie plastikāta logi un durvis būs jānomaina.

Šobrīd darbi ir apturēti, un tas ietekmēs īpašnieka plānus. Firma, kura pērnā gada nogalē atvēra šeit nakts klubu, cik es saprotu, vairs nav telpu nomnieks, darbus veic ēkas īpašnieks – firma “Ditton”. Īpašnieki sola veikt pilnu ēkas renovāciju, ieguldīt lielus līdzekļus.

Kad tiks izstrādāta fasādes renovācijas tehniskā dokumentācija, Būvvalde pieprasīs speciālista-konstruktora atzinumu, lai pārliecinātos, ka ēkas stāvoklis atbilst tās izmantošanas iecerei”, paziņoja V.Ļaksa, piebilstot, ka Būvvalde īpaši pārraudzīs veiktos darbus.

Tāpat viņš atzīmēja, ka tuvākajā laikā Būvvaldes speciālisti apsekos visas publiskās pilsētas ēkas, īpašu uzmanību pievēršot ēkām, kuras ekspluatācijā tika nodotas pēdējo 5 gadu laikā, tostarp Olimpiskajam centram, Rimi, Maxima un citām ēkām. 



Написать комментарий