Jēkabpils pilsētas pašvaldība pirmā Latvijā ievieš LEAN vadības sistēmu

foto: jekabpils24.lv
foto: jekabpils24.lv

Jēkabpils pilsētas pašvaldības Administratīvais departaments no š.g. novembra sešu mēnešu garumā ieviesīs LEAN vadības sistēmu, projektu attiecinot uz Jēkabpils pilsētas pašvaldības iekšējo un ārējo klientu apkalpošanu.

Jēkabpils pilsētas pašvaldība ir pirmā pašvaldība Latvijā, kas savā darbībā ievieš LEAN principus.

Kā informē Jēkabpils pašvaldības portāls, LEAN vadības sistēma ir radusies Japānā un pēdējo 3 gadu laikā kļūst arvien populārāka arī Latvijā. LEAN mērķis ir, izmantojot pēc iespējams mazāk resursu, radīt lielāku vērtību klientam un palielināt savu konkurētspēju. LEAN būtību vislabāk definē divi pamatprincipi: nepārtraukta pilnveidošanās un nevajadzīgu darbību (zaudējumu) likvidēšana. Sistēma ietver tādu procesu likvidēšanu vai mazināšanu, kuri nerada vērtību klientam vai organizācijai, kā arī nepārtrauktu pilnveidošanās kultūras izveidi.

"Dzīve ir pārāk īsa, lai lietas darītu viduvēji, tāpēc, gan uzņēmumiem, gan pašvaldībām ir nepieciešams tiekties pēc izcilības. Jēkabpils iedzīvotāji LEAN ieguvumus jutīs kā uzlabojumus pašvaldības pakalpojumos - turpmāk tie tiks sniegti ātrāk un efektīvāk, ņemot vērā iedzīvotāju/klientu vajadzības, bet projekta rezultātā ietaupītos resursus pašvaldība varēs novirzīt attīstībai,” skaidro Jaroslavs Romanovičs, projekta konsultants.

Projekta sākumposmā tiek veikta Administratīvā departamenta darbības izpēte un problēmjautājumu analīze, kurai sekos risinājumu izstrāde un to ieviešana darba ikdienā. Projektu īsteno Jēkabpils pilsētas pašvaldība sadarbībā ar biedrību „Izaugsmes forums”.


Написать комментарий