Par starptautisku darījumu

Baltkrievijas Republikas vēstniecība Latvijā sadarbībā ar SIA „Prospero” un ar Latvijas Ekonomikas ministrijas un Latvijas Komercbanku asociācijas atbalstu organizē starptautisku konferenci „Baltkrievijas – Latvijas investīciju forums: „Finanšu un investīciju klimata normatīvi tiesiskais nodrošinājums Baltkrievijas Republikā. Starptautiskās sadarbības attīstīšanas iespējas.” Konference notiks 10. – 11. novembrī viesnīcā „Baltic Beach Hotel”, Jūrmalā.

Divu dienu konferences dienaskārtībā iekļauti trīs savstarpēji saistīti tematiskie bloki:


1. „Baltkrievija – investoriem!”: Baltkrievijas pievilcība ārvalstu investoriem, nosacījumi investēšanai Baltkrievijas ekonomikā republikas un reģionu līmenī, to skaitā brīvajās ekonomiskajās zonās.


2. „Bankas. Investīciju transfēra avangardā”: sadarbības iespējas finanšu sektorā. Banku nozīmīgā loma investīciju procesā un kopējo projektu realizācijā.


3. „Latvija – stratēģisks tranzīta vektors baltkrievu preču eksportam”: iespējas un nosacījumi, lai Latvijas teritorijā realizētu kopīgus projektus tranzīta, transporta un loģistikas sfērās.


Paredzēts, ka konferencē piedalīsies Baltkrievijas Ekonomikas ministrijas, Transporta un komunikāciju ministrijas, Mežsaimniecības ministrijas, kā arī Baltkrievijas Nacionālās bankas un Baltkrievijas dzelzceļa pārstāvji.


Savu dalību forumā apstiprinājuši arī vairāku lielu Baltkrievijas uzņēmumu un organizāciju pārstāvji, kā arī Minskas un Vitebskas apgabalu un pilsētu administrāciju pārstāvji un šo reģionu brīvo ekonomisko zonu pārstāvji.


Foruma dalībniekiem būs unikāla iespēja apspriest ar Baltkrievijas amatpersonām un darījumu aprindu pārstāvjiem aktuālos jautājumus investīciju procesa normatīvi tiesiskajā nodrošinājumā un investīciju aizsardzības garantijas Baltkrievijā, iepazīties ar prioritārajām nozarēm investīcijām Baltkrievijā un konkrētiem investīciju projektiem.


Foruma laikā plānota vairāku kopīgu divpusējās ekonomiskās sadarbības projektu prezentācija.


Plašāku informāciju par Forumu un dalību tajā iespējams iegūt Baltkrievijas vēstniecībā (tel.: 7325361, 7222891,7204515), kā arī SIA „Prospero” (tel.: 7039769)

28.10.2005 , 13:39

Baltkrievijas Republikas vēstniecības Latvijā preses dienests


Темы: ,
Написать комментарий