“Citadele” vadītājs: Patlaban ir vislabākais laiks bankas pārdošanai

foto: Ilmars Znotins/flickr.com
foto: Ilmars Znotins/flickr.com

Patlaban ir vislabākais laiks, lai meklētu investoru bankas "Citadele" pārdošanai, radio Baltkom programmā "Razvorot" teica bankas valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis, komentējot faktu, ka ieguldītāju meklēšanai ir piesaistīta banka "Societe Generale SA".

"Eirozona uzrāda stabilu attīstību un pēc visām dienvidu valstu ekonomiskajām problēmām Eiropa beidzot ceļas kājās. Un patlaban būtiski ir tas, ka mēs kļūsim par šīs Eiropas daļu. Ārējie faktori privāto investīciju piesaistei Latvijā ir ļoti labi. Latvija ir straujāk augošā ekonomika Eiropā, ieguldītāju interese par mums ir milzīga, tādēļ ir jāizmanto mirklis, lai šo interesi pastiprinātu," uzsvēra Beļavskis, piebilstot, ka 2014.gads ir daudz labāks brīdis investoru piesaistei nekā 2011.gads, kad notika aktīvi bankas pārdošanas mēģinājumi.

Jāpiebilst, ka investoru piesaiste bankai "Citadele" var notikt vairākos veidos: valstij piederošā akciju daļa var tikt pārdota vienam vai vairākiem investoriem, kā arī bankas akcijas var tikt kotētas fondu biržā. Bankas pārdošanu plānots noslēgt 2014.gada septembrī vai oktobrī.


Написать комментарий