Kultūras zīmi “Latviskais mantojums” saņem arī bērzpilieši

foto: svetkulaiks.lv
foto: svetkulaiks.lv

Kultūras zīme “Latviskais mantojums” - stilizēts saules simbols uz pelēkzila fona izveidota pēc Latvijas Lauku tūrisma asociācijas „Lauku ceļotāja” iniciatīvas un tiek pasniegta Latvijas tūrisma uzņēmējiem, kuri saglabā un daudzina latvisko kultūras un sadzīves mantojumu, rādot to apmeklētājiem, ziņo Balvu novada portāls.

Pēc šīs zīmes var pazīt vietas, kur saimnieki apmeklētājiem ir gatavi rādīt un stāstīt, cienāt ar latviskiem ēdieniem, mācīt amatus un prasmes, svinēt latviskos svētkus. Latviskā mantojuma zīmi saņem saimnieki - naktsmītnes, lauku saimniecības, amatnieki, lauku krodziņi, latvisko tradīciju pasākumu rīkotāji un vadītāji, muzeji, kolekciju, prasmju un arodu zinātāji.

Lauku tūrisma asociācijas „Lauku ceļotājs” 20 gadu svinību ietvaros 24. oktobrī Igates pilī 16 lauku tūrisma uzņēmējiem tika pasniegtas kultūras zīmes „Latviskais mantojums”. Zīmi par latvisko tradīciju uzturēšanu mūsdienīgā tūrisma piedāvājumā svinīgi saņēma arī bērzpilieši Dainis Rakstiņš un Ilona Gruševa (IK „Kolnasāta”) par Latgales alus brūvēšanas tradīciju.

Kopumā Latvijā šādas zīmes pasniegtas 28 pretendentiem. Zīmes saņēmējiem plānots informatīvs atbalsts, lai vietējie un ārvalstu ceļotāji atpazītu latviskā mantojuma vietas Latvijā. Latviskā mantojuma zīme tiek piešķirta kopš 2013. gada sadarbībā ar LR Kultūras ministriju un Latvijas Pašvaldību savienību. Nākamā zīmes piešķiršana plānota 2014. gadā. Vairāk par Latviskā mantojuma zīmi var uzzināt “Lauku ceļotāja” mājas lapā.


Написать комментарий