Austrālijas tiesa: Apdrošināšana nesedz seksu komandējuma laikā

foto: liveinternet.ru
foto: liveinternet.ru

Austrālijas Augstākā tiesa nolēmusi, ka bijusī ierēdne, kas komandējuma laikā guva traumas nodarbojoties ar seksu ar kolēģi, nav tiesīga saņemt kompensāciju, ziņo bbc.co.uk.

2007.gadā sieviete, kuras vārds netiek atklāts, bijusi komandējumā Jaundienvidvelsā. Pēc darba viņa un viņas kolēģis devās uz viņas moteļa numuru. Seksa laikā nokrita lampa, kas atradās uz sienas virs gultas. Pēc cietušās teiktā, viņa savainoja degunu, zobu, seju. Turklāt sieviete guvusi psiholoģisku traumu.

Cietusī pieprasīja kompensāciju kompānijai "Comcare", kura ir nodarbojas ar valsts sektorā strādājošo medicīnisko apdrošināšanu, to pamatojot ar faktu, ka tieši darba devējs viņu iemitinājis konkrētajā motelī.

Pēc tam, kad apdrošinātāji atteicās izmaksāt kompensāciju, apgalvojot, ka sekss pēc darba laika beigām neietilpst viņas pienākumus, sieviete iesniedza prasību tiesā.

Pirmās instances tiesa lēma par labu cietušajai, taču apdrošināšanas kompānija spriedumu pārsūdzēja.

Augstākā tiesa nolēma, ka sievietei nav tiesību saņemt kompensāciju, jo viņas darba devējs neatbalstīja un neprasīja, lai viņa nodarbotos ar to, kas radīja traumu.

"Jāņem vērā, vai tās darbības apstākļi un raksturs, kurā sieviete bija iesaistīta traumas gūšanas laikā, atbilst komandējuma profesionālajiem mērķiem un vai darba devējs to atbalstīja," teikts Augstākās tiesas spriedumā. Četri no pieciem tiesnešiem secinājuši, ka neatbilst.

Cietušajai sievietei vairs nav tiesību pārsūdzēt spriedumu.


Написать комментарий