Kalkūnes pagastā notiks Starptautiskā zinātniski praktiskā konference «Kalkūni. Cilvēki un notikumi»

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

22.novembrī plkst.12:00 Kalkūnes pagastā notiks Kalkūnu vēsturei veltītā Starptautiskā zinātniski praktiskā konference „Kalkūni, Cilvēki un notikumi”.

Kalkūnes pagasta pārvaldes kultūras menedžere un vēsturnieku biedrības „Calcuna” locekle Brigita Madelāne paziņoja portālam Gorod.lv, ka konferences rīkošanas iecere radās sen – līdz ar entuziastu grupas izveidi, kura sāka pētīt dzimtās vietas vēsturi ar mērķi izveidot tūrisma bukleti, taču vēlāk saprata, ka ir savākts tik daudz informācijas, ka varētu uzrakstīt grāmatu. Biedrība tika oficiāli reģistrēta un turpināja savu darbību.

Vēsturnieki ir gatavi dalīties informācijā un aicina domubiedrus piedalīties konferencē, kuru atbalsta Daugavpils universitāte un Daugavpils novada dome.

Konference notiks 22.-23.novembrī un tajā aicina piedalīties zinātniekus, praktiķus, novadpētniekus, pedagogus, studentus, bibliotēku un kultūras iestāžu darbiniekus, visus interesentus.

Jāatzīmē, ka konferences virzieni ir mutvārdu un rakstītie avoti mūsdienu kultūras kontekstā; kultūras, ekoloģiskais un rūpnieciskais mantojums; kultūru mijiedarbība un dialogs.

Zīmīgi, ka konferencē var piedalīties ar referātu (uzstāšanās laiks 15 minūtes un 5 minūtes diskusija), stenda ziņojumu (uzstāšanās laiks līdz 15 minūtēm), kā klausītājs. Pieteikties dalībai konferencē var līdz šā gada 8.novembrim, nosūtot pieteikumu uz e-pastu: brigi@inbox.lv. Pēc pieteikuma apstiprināšanas dalībnieki saņems konferences programmu un raksta noformēšanas prasības. Pieteikumā lūdz norādīt naktsmītņu nepieciešamību.


Написать комментарий