Vētra Daugavpili nav skārusi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā tika prognozēts, pirmdienas vakarā Latviju sasniegusī vētra Latgali un mūsu pilsētu ir saudzējusi.

Daugavpils pilsētas domes civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskuls paziņoja portālam Gorod.lv, ka Daugavpili vētra nav skārusi, mūsu pilsētā īpašu problēmu neesot, nelieli bojājumi konstatēti novadā. Saskaņā ar AS „Sadales tīkls” informāciju, Daugavpilī elektroenerģijas padeves traucējumi nav reģistrēti.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā apstiprināja, ka ar vētras seku likvidēšanu saistītie izsaukumi no Daugavpils nav saņemti: Latgalē bijuši 3 izsaukumi, kuri bija saistīti ar spēcīgās vētras rezultātā nolūzušo koku novākšanu.

V.Ruskuls atzīmēja, ka naktī uz otrdienu Daugavpilī vējš brāzmās sasniedza 15 metrus sekundē, tādēļ lieli bojājumi pilsētai nedraudēja. Tiek prognozēts, ka vējš pierims otrdien ap pusdienlaiku, paziņoja civilās aizsardzības speciālists.

Jāatzīmē, ka otrdienas rītā Latvijā bez elektrības bija palikušas aptuveni 100 000 mājsaimniecību. Visvairāk elektroenerģijas atslēgumu ir Ventspilī, Talsos un Kuldīgas novadā, kur naktī tika bojāja augsta sprieguma līnija. No rīta bez elektrības bija aptuveni 41 000 klientu Kurzemē, 30 000 – valsts dienvidos. Ap plkst.7:00 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki bija saņēmuši 137 izsaukumus, tostarp 110 izsaukumus par nolūzušajiem kokiem, kuri traucēja autotransporta pārvietošanos. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses dienests ziņo, ka visvairāk izsaukumu saņemts galvaspilsētā.


Написать комментарий