V. Kezika: Pieredzes apmaiņas brauciens uz Baltkrieviju izrādījās lietišķs un produktīvs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Iepriekš portāls Gorod.lv jau ziņoja par to, ka 7 Daugavpils novada pārstāvji no 23. oktobra līdz 26. oktobrim devās pieredze apmaiņas braucienā uz Vitebskas rajona izpildkomiteju. 

Lai noskaidrotu, cik produktīvs izrādījās delegācijas brauciens, mēs vērsāmies pie tā vadītājas, Daugavpils novada domes izpilddirektores Vandas Kezikas.

Kā pastāstīja Vanda Kezika, oficiālā vizīte uzrādījās piesātināta un interesanta, bet pats galvenais – produktīva. Tā, atrašanās laikā Vitebskā izdevās apspriest daudzus jautājumus, kuri skar gan investīciju piesaisti, gan ekonomikas un izglītības jautājumus, kā arī tālāko sadarbību ar pārrobežu Eiropas projektu palīdzību.  

V. Kezika atgādināja, ka uz šo brīdi jau tiek realizēts viens pārrobežu projekts, pateicoties kuram Zemgales vidusskola (Latvija) un Novkinas vispārizglītojošā skola (Baltkrievija) ir nodibinājušas ciešu sadarbību, tādēļ abas puses arī turpmāk strādās vienā virzienā. Īpaši svarīgs ir tas, ka tika noskaidrota nepieciešamība izstrādāt vienotas pieejas Eiropas projektu realizācijai nākamajam attīstības periodam no 2014. gada līdz 2020. gadam.

Tiek plānots, ka veiksmīgākai sadarbībai ar Baltkrieviju jāatzīmē vairākas prioritātes un tās jāsasniedz. Par tām kļuva uzņēmējdarbība, kultūra un vēsture, kā arī labvēlīgas konkurētspējas radīšana.

Pēc izpilddirektores vārdiem Daugavpils novada delegācija vizītes gaitā ne tikai apmeklēja un iepazinās ar rūpniecības objektiem, izglītības iestāžu darbu, kultūras objektiem, tautas daiļradi, piedalījās svinīgajā pasākumā, kas veltīts atbrīvošanas no fašistu jūga 80. gadadienai, bet arī juta Baltkrievijas puses viesmīlību un interesi.

Atgādināsim, ka delegācijas sastāvā, kura devās uz Vitebskas rajona izpildkomiteju, bija Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika, Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša, Attīstības nodaļas vadītāja Vita Rūtiņa, Silenes pagasta pārvaldes priekšsēdētājs Rišards Jermaļonoks, Daugavpils novada Sporta skolas direktors Jānis Skrinda, Sventes vidusskolas direktors Aleksandrs Sibircevs un Kalupes pamatskolas direktore Ināra Onzule.


Написать комментарий