Daugavpils pilsētas dome pieņēma gala lēmumu par AS “Daugavpils Spec.ATU” kapitāldaļu atsavināšanu: kas tālāk?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 24.oktobrī Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma gala lēmumu par AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” kapitāldaļu atsavināšanu.

Atgādināsim, ka jautājums par kapitāldaļu atsavināšanu tika skatīts sakarā ar Valsts kontroles rekomendāciju izpildi. Pirms nedēļas komentējot pieņemto lēmumu, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis ziņoja, ka bija izveidota deputātu grupa, kura ar akcionāru pārstāvjiem apsprieda iespēju iegādāties viņu akcijas, un pēc pārrunām tika nolemts pārdot pašvaldībai piederošās kapitāldaļas. Pieņemtais lēmumus esot atsavināšanas procesa sākums, daļu atsavināšanas process esot saistīts ar izdevumiem (kapitāldaļu novērtējumu un deputātu piekrišanu pārdot akcijas par noteiktu summu), tādēļ drīzumā tas netiks pabeigts, paziņoja J.Lāčplēsis.

Pilsētas domes priekšsēdētāja vārdus apstiprina fakts, ka 2010.gadā deputāti pieņēma lēmumu par pašvaldībai piederošo laikraksta „Latgales laiks” kapitāldaļu atsavināšanu, un informācijas par procesa pabeigšanu nav.

Apstiprinot gala lēmumu par AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” kapitāldaļu atsavināšanu, pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Rodionovs jautāja, vai tika pieņemts lēmums par pašvaldībai piederošo laikraksta „Latgales laiks” kapitāldaļu atsavināšanu, bet neprecizēja, kā tas tiek izpildīts.

Deputāts Aleksandrs Samarins uzdeva jautājumu, vai pašvaldībai pieder vēl kādu uzņēmumu mazāk nekā 50% kapitāldaļu. Viņam atbildēja, ka tas ir Daugavpils Olimpiskais centrs (DOC).

Pēc Domes sēdes, atbildot uz portāla Gorod.lv jautājumiem, kad tiks izpildīts lēmums par pašvaldībai piederošo laikraksta „Latgales laiks” kapitāldaļu atsavināšanu un vai tiks pieņemts lēmums arī par Olimpiskā centra kapitāldaļu atsavināšanu, Jānis Lāčplēsis atbildēja:

„Deputāti apspriedīs „Latgales laiks” kapitāldaļu atsavināšanu un izlems to, pagaidām daļu atsavināšanas konkrēts termiņš nav noteikts. Savukārt par DOC ir saņemti dažādi piedāvājumi, bet nav Valsts kontroles rekomendāciju par atsavināšanu. Olimpiskā komiteja piedāvāja palielināt pašvaldībai piederošo akciju skaitu. Taču tas nozīmē lielus ieguldījumus. Uzņēmums funkcionē visai labi arī pašlaik, kad akciju kontrolpakete pieder Olimpiskai komitejai, turklāt tā investēja līdzekļus šī objekta būvniecībā”.


Написать комментарий