Daugavpils teātra valdes locekle: Strādājam taupības režīmā, nevaram atļauties parādus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šādu informāciju žurnālistiem Daugavpils teātrī notikušās preses konferences laikā paziņoja teātra valdes locekle Rita Strode.

Viņa atzīmēja, ka jebkura teātra repertuārs ir atkarīgs gan no radošā potenciāla, gan no finanšu līdzekļiem.

„Naudas pietrūkst vienmēr, taču šo teātra sezonu esam uzsākuši bez īpašām finansiālām problēmām, jo strādājam taupības režīmā, skaitam katru santīmu un atšķirībā no dažiem kolēģiem neesam „ielīduši parādos”. Piemēram, nav noslēpums, ka Rīgas Krievu drāmas teātrim pusgada laikā izveidojies parāds 5 000 latu apmērā.

Mēs neko tādu nevaram atļauties, jo zinām, ka neviens mums nepalīdzēs. 80% iepriekšējo parādu bijām seguši no teātra nopelnītās naudas”, pastāstīja R.Strode.

Pēc teātra valdes locekles vārdiem, līdz nākamā budžeta gada sākumam iestudējumiem domātie līdzekļi teātrim ir. Par augstākminēto liecina Daugavpils teātra repertuārs – tuvākajā laikā ir paredzētas divas pirmizrādes – psiholoģiskā izrāde „Nirnberga” un koša, intriģējošā izrāde ar dejas elementiem „Kazanova. Henrieta. Venēcija”, kā arī slavena „Kaija” pēc A.Čehova darba motīviem.

„Mūsu darba maniere nav tradicionālā, meklējam dažādus pašizpausmes veidus. Vēlamies pārsteigt un priecēt mūsu skatītājus, lai viņi domātu līdzi uz skatuves notiekošajam un gribētu atgriezties teātrī.

Turklāt, mūsu rīcībā ir papildlīdzekļi, lai uzlabotu teātra materiālo bāzi. Nepieciešams iegādāties iestudējumiem vajadzīgo aprīkojumu, lai uzlabotu apgaismojumu, skaņu. Mans sapnis ir aprīkot teātra skatuvi tādā veidā, lai būtu iespējams īstenot jebkuru režisora kaprīzi. Pagaidām režisoru ieceres var tikt izpildītas par 30%, cenšamies mainīt šo situāciju.

Vēlamies sakārtot teātra telpas ārpus skatuves, kuras ir visai sliktā stāvoklī, lai mūsu aktieriem, skatītājiem un teātra darbiniekiem vienmēr būtu silti un ērti”, paskaidroja Rita Strode.

Teātra valde cer uz Saeimas deputātu palīdzību papildfinansējuma saņemšanā. Tāpat notiek sarunas ar Daugavpils pilsētas pašvaldību, jo pilsētas vadība saprot teātra vajadzības, tādēļ teātris cer uz lielāku pašvaldības dotāciju.


Написать комментарий