Par suņa pamešanu un badināšanu soda ar 200 stundām piespiedu darba

foto: Laura Zalmane
foto: Laura Zalmane

Skolotāja, trīs bērnu māte atzīta par vainīgu un sodīta ar 200 stundām piespiedu darba par cietsirdīgu izturēšanos pret suni. Sieviete vainu neatzīst un spriedumu sola pārsūdzēt, trešdien ziņo laikraksts "Neatkarīgā".

Lietas notikumi risinājušies 2012.gada septembrī Engures kempingā "Vecupe", kur, sezonai beidzoties, vasarnieki pie koka piesēja un atstāja amerikāņu Stafordšīras terjeru Redo. Suni vēlāk atrada novārgušu – 14 kilogramu smagu.

Apsūdzētā atzīta par vainīgu un sodīta ar 200 stundu piespiedu darbu par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku publiskā vietā vai nepilngadīgā klātbūtnē. Apsūdzētā skolotāja nupat no pašvaldības saņēmusi atzinības rakstu par izcilību savā jomā.

Tukuma patversmes darbiniece Simona Grundule laikrakstam pastāstījusi, ka pirms gada patversme saņēma izsaukumu uz kempingu "Vecupe", kur atrada piesietu, novārgušu suni, kuram priekšā tukša bļoda ar vēja iepūstu bērza lapu. "Kad ar apsūdzēto sazinājusies patversme, saimniece taisnojusies, ka kāds Redo barojot un suns esot slims. Taisījām analīzes un izmeklējumus. Vienīgais, ko atklājām – uzteicis aizkuņģa dziedzeris nepietiekamas barošanas dēļ," atceras Grundule, kura arī uzzinājusi, ka mīlulis pārvadāts mašīnas (sedana) bagāžniekā. "Nav nekā, kas viņu attaisno. Aizbraucot bija sēnes un ogas mašīnā jāliek. Sunim nepietika vietas," dusmojas patversmes darbiniece.

Apsūdzētā laikrakstam stāstījusi, ka agresīvais suns virtuvē nosmērējis mēbeles, nokodis kaķi un ezīti mežā, bet bērnu asaras nav ļāvušas Redo nodot patversmē. Savukārt apsūdzība, pēc skolotājas vārdiem, ir Tukuma žurnālistes, kempinga darbinieces, bijušo un pašreizējo suņa saimnieku, kā arī patversmes darbinieces sazvērestība. Viņa skaidrojusi, ka suns neesot pamests, bijis labi barots.

"Kad mani izsauca, biju pārsteigta. Nesapratu, kādēļ suns atrodas patversmē. Viņš nebija pamests, tur stāvēja mūsu mantas, telts un trauki. Aizvedām mājās bērnus un braucām pakaļ sunim. Vīrs konstatēja, ka mantas ir, bet suņa nav. Domājām, ka suns norāvies," neizpratni paudusi skolotāja. Turklāt suns bijis piesiets atbilstoši kempinga prasībām un suņa raksturam. Viņa arī pārmet iepriekšējā suņa saimnieka nolaidību, kas nav pajautājis, vai ģimenei mājās nav kaķu. Kad Redo nokodis kaķi, viņa vēlējusies, lai bijušais saimnieks ņem suni atpakaļ, bet "bērni sāka raudāt. Man bija mīļš kaķis, bērniem – suns, un tā suns nekur netika aizvests." Savukārt par apsūdzību viņa saka: "Kāpēc uzskata, ka tieši es pametu suni? Es nebiju tā, kas baro. To darīja dēli un vīrs."


Написать комментарий