Trešdaļa Daugavpils novada tirgotāju pieļauj neprecizitātes, konvertējot latus eiro valūtā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sakarā ar to, ka no 1.oktobra tirgotājiem un pakalpojumu sniedzējiem cenas jāatspoguļo divās valūtās, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) veicis cenu monitoringu, lai izvērtētu to, kā tiek izpildīta prasība par cenu norādīšanu latos un eiro.

Lai noskaidrotu, cik apzinīgi šīs prasības ievēro Daugavpils novada tirgotāji un pakalpojumu sniedzēji, portāla Gorod.lv korespondents griezās pie PTAC Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļas vadītājas Ilzes Žundes.

Viņa paziņoja, ka tika pārbaudīti Daugavpils novada 108 objekti, 32 no tiem, t.i., trešdaļai tirgotāju un pakalpojumu sniedzēju tika konstatēti pārkāpumi. 

Pēc PTAC Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļas vadītājas vārdiem, tika pārbaudītas vietas, kurās patērētāji visbiežāk iegādājas preces vai saņem pakalpojumus – universālveikali, autoremonta darbnīcas, frizētavas, kafejnīcas, restorāni utt., kā arī cenas elektroniskā vidē - interneta veikalos, katalogos u.c.

„Visbiežāk pārkāpumi tiek pieļauti cilvēciskā faktora dēļ – tāpēc, ka cenas tika nepareizi matemātiski noapaļotas, to konvertēšanā tika izmantots neprecīzs valūtas kurss, kā rezultātā cena tiek norādīta nepareizi”, pastāstīja I.Žunde.

Saskaņā ar I.Žundes minētajiem datiem, 50% gadījumos pārbaudes rezultātā konstatētās nepilnības visos pārbaudītajos objektos tika novērstas to konstatācijas brīdī.


Написать комментарий