VID zāģmateriālu kravā atklāj 2,7 miljonus kontrabandas cigarešu

foto: VID
foto: VID

Valsts ieņēmumu dienests (VID) septembra nogalē liedzis organizētam grupējumam no Krievijas Latvijā ievest 2,7 miljonus kontrabandas cigarešu, tā novēršot vairāk nekā 283 000 latu kaitējumu budžetam, portāls "Delfi" uzzināja VID.

VID informē, ka muitnieki 27.septembrī pārbaudīja kādam autopārvadājumu uzņēmumam piederošu teritoriju Rīgā un tās laikā uzņēmuma automašīnu stāvvietā, vienā no kravas automašīnām "Scania", zāģmateriālu kravā tika atklātas koka dēļos īpaši izveidotas slēptuves, kurās bija rūpīgi noslēpts ievērojams daudzums kontrabandas cigarešu - 1 845 800 cigarešu "Minsk 5 Super Slim" un 880 600 "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Izņemtās 2 726 400 cigaretes tuvākajā laikā tiks nodotas atbildīgā glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Par šo pārkāpumu tajā pašā dienā VID Muitas kriminālpārvaldē tika ierosināts kriminālprocess par kontrabandu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tā izdarīta lielā apmērā. Likums kā sodu par šādu nodarījumu paredz piespriest brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz vienpadsmit gadiem.

Kriminālprocesā par aizdomās turētām atzītas trīs personas, no kurām viena - Romans Ļebedevs - izsludināts meklēšanā. Kriminālprocesa ietvaros bijušas arī trīs kratīšanas aizdomās turēto dzīvesvietās un automašīnā.

VID Muitas kriminālpārvalde lūdz atsaukties iedzīvotājus, kuriem ir informācija par meklēšanā izsludinātās personas Romana Ļebedeva pašreizējo atrašanās vietu, zvanot uz bezmaksas tālruni 80009070. Ļebedevs ir 41 gadus vecs vīrietis, augums - 176 centimetri, matu krāsa - gaiši brūna, miesas būve - sportiska, pilsonība - Latvijas. Viņš saistīts ar cigarešu kontrabandas organizēšanu.

Kriminālprocess atrodas izmeklēšanas stadijā un plašāka informācija izmeklēšanas interesēs šobrīd netiek sniegta.



Написать комментарий