Nāvējošs ugunsgrēks piemeklē apģērbu fabriku Bangladešā

foto: golos-ameriki.ru
foto: golos-ameriki.ru

Postošs ugunsgrēks otrdien piemeklējis apģērbu fabriku netālu no Bangladešas galvaspilsētā Dakas, kas ir kārtējā traģēdija valstij nozīmīgajā ekonomikas nozarē, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vismaz deviņi cilvēki ugunsgrēkā, kurš izcēlies otrdienas vakarā, ir gājuši bojā, bet aptuveni 50 cietuši, vēsta vietējie mediji. Domājams, ka bojāgājušo skaits kļūs lielāks, kad glābēji līdz ar gaismas uzaušanu atsāks pārmeklēt krāsmatas.

Pavisam fabrikas divos stāvos atradušies 170 strādnieku, jo lielākā daļa no 3000 darbinieku lielā personāla jau bija devusies mājās.

Ugunsgrēka iemesli vēl nav skaidri, bet tas sācies fabrikas adīšanas nodaļā. Kāds aculiecinieks raidsabiedrībai stāsta, ka iemesls varētu būt kļūme kādā darba mašīnā.

Šī nav pirmā traģiskā nelaime Bangladešas apģērbu ražošanas industrijā, kur drošības standarti ir ļoti zemi.

Vairāk nekā 1100 cilvēku gāja bojā sabrūkot fabrikas ēkai industriālā rajonā Dakas nomalē aprīlī, vēl 2500 strādnieku cieta. 112 cilvēki pagājušā gada novembrī gāja bojā ugunsgrēkā citā fabrikā šajā pašā rajonā.

Bangladeša ir otrā lielākā apģērbu eksportētāja aiz Ķīnas. 20 miljardu dolāru (10,4 miljardi latu) vērtā industrija, kas apgādā ar produkciju daudzus Rietumu zīmolus, pēc virknes traģisku negadījumu nonākusi sabiedrības uzmanības centrā.

Bangladešas valdība, apģērbu ražotāji un Rietumu zīmoli, kas izmanto šo lēto darbaspēku, izjūt spiedienu industrijas reformēšanai.
Mazumtirgotāju un apģērbu zīmolu grupai septembrī neizdevās vienoties par kompensācijas fonda izveidi Bangladešas fabriku negadījumu upuriem, jo daudzas kompānijas nolēma projektā nepiedalīties.


Написать комментарий