Sporta pārvalde ir apņēmusies turpināt meklēt finansējumu sporta kompleksa “Celtnieks” attīstībai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils Sporta pārvaldes (SP) vadītājs Aleksandrs Isakovs, pilsētā pastāvošās sporta bāzes, tai skaitā arī Olimpiskais centrs, nenodrošina visu SP atbalstāmo sporta veidu vajadzības.

Aleksandrs Isakovs atzīmēja, ka Daugavpilī ir vairāki sporta veidi, kuri attīstās nepiemērotos apstākļos, un tos nav pilnvērtīgi iespējams izvietot esošajās sporta bāzēs.

„Mēs pastāvīgi izvirzām jautājumu par to, ka jāuzsāk sabiedriskā apspriešana un jāpiesaista Eiropas fondu finansējumu sporta kompleksa „Celtnieks” rekonstrukcijai. Turklāt kompleksu nav jāuztver tikai kā futbola stadionu. Jāpadomā par to, kā nākotnē rekonstruētā kompleksā izvietot bokserus, svarcēlājus, cīkstoņus, tenisistus un tos pašus futbolistus.

Šo sporta veidu treneri un federācijas šo ideju atbalsta un sola Latvijas Olimpiskajā komitejā plānoto atbalstīt un virzīt, jo šāda bāze varētu iegūt nacionālās sporta bāzes statusu. Arī valsts ir ieinteresēta, lai Latvijā attīstītos sporta kompleksi.

Turklāt mūs atbalstīja ne tikai iepriekšējā pilsētas vadība, bet atbalsta arī pašreizējā. Tādēļ mēs turpinām meklēt finansējuma iespējas. Tomēr, lai atrastu finansējuma programmu, nepieciešams, lai mums būtu projekta tehniskā dokumentācija. Atbilstoši tam mums ir nepieciešami līdzekļi. Uz šo brīdi šos līdzekļus paredzēt ir pietiekami sarežģīti, bet iespējams, ka finansējumu var sadalīt uz diviem gadiem, tādēļ Sporta pārvalde piedāvās nākamā gada budžetā iekļaut vismaz daļu līdzekļu tehniskā projekta izgatavošanai, lai turpinātu darbu šajā jautājumā”, - atzīmēja A. Isakovs.


Написать комментарий