Latvijas iedzīvotāji bērnību saista ar vasaru, galda spēli “Cirks”, slēpošanu

foto: freeborn.com.ua
foto: freeborn.com.ua

Zviedrijas bērnu apģērbu ražotāja "Polarn O. Pyret" šā gada septembrī veiktais pētījums atklāja, kurš gadalaiks, spēles un našķi Latvijas iedzīvotājiem saistās ar nostalģiju pēc bērnības.

"Polarn O. Pyret" aptauja parādīja, ka visvairāk par bērnību Latvijas iedzīvotājiem atgādina vasara (63,8%). Otrajā vietā atrodas ziema (18,9%), kam seko pavasaris (11,3%) un rudens (6,0%).

Ziemas izklaides, kas Latvijas iedzīvotājiem visvairāk atgādina par bērnību, ir slēpošana (32,3%), pikošanās (20,8%) un sniegavīra celšana (18,1%).

No galda spēlēm ar bērnību saistītas nostalģiskas atmiņas Latvijas iedzīvotājos raisa "Cirks" (norādījuši 57,3% respondentu). Otrajā un trešajā vietā, tālu atpaliekot, ir saliekamattēli (puzzle) (9,7%) un dambrete (8,7%).

Visbeidzot, nosaucot ar bērnību saistītus našķus, respondenti visbiežāk ir minējuši saldējumu (33%), cukurgailīti (26,6%) un vārītu iebiezināto pienu (11,2%).

"Vēl mūsu aptauja parādīja, ka bērniem Latvijā visvairāk patīk celt sniegavīru, kā arī slidot un slēpot. Ir svarīgi, lai siltās drēbes ļautu viņiem to darīt: būtu ērtas, ūdens un vēja necaurlaidīgas, bet vienlaikus nodrošinātu gaisa cirkulāciju.

Veidojot jauno ziemas apģērbu kolekciju, "Polarn O. Pyret" ir ņēmis vērā bērnu kustīgo un nemierīgo dzīvesveidu. Mums ir svarīgi, lai mēs palīdzētu bērnam būt bērnam. Mēs ceram, ka mūsu aptauja atgādinās vecākiem, kādi viņi paši bija bērnībā, un viņi nenorās bērnus par kustīgumu, bet vienkārši iegādāsies viņiem piemērotu apģērbu, kas izstrādāts, lai izturētu pat visaktīvākās rotaļas," norāda "Polarn O. Pyret" Latvijas pārstāvniecības vadītāja Jūlija Roškova.


Написать комментарий