Daugavpils skolēnus aicināja nebaidīties diskutēt un uzdod jautājumus par nākamo karjeru

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pazīstamais bērnu dzejnieks savulaik rakstīja, ka „visi darbi ir labi – izvēlies pēc savas gaumes”. 

Tieši mūsu pilsētas un valsts karjeras iespējām ir veltīta karjeras nedēļa, kura sākās pirmdien, 7. oktobrī. Karjeras nedēļa, kura jau otro gadu notiek Daugavpilī.

Tās uzdevums ir palīdzēt skolēniem un viņu vecākiem iegūt detalizētu informāciju par karjeras iespējām mūsu pilsētā, valstī un izvēlēties nākamo profesiju saskaņā ar savām iespējām, spējām, interesēm un iemaņām.

Šī karjeras nedēļa pirmdien, 7. oktobrī sākās ar preses konferenci Daugavpils pilsētas domē. Pēc valsts skolēnu aptaujas datiem par galveno argumentu profesijas izvēlē viņiem ir nevis augsta darba alga vai kaut kādas priekšrocības, bet ieinteresētība un slieksme.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītība pārvaldes vadītāja Marina Isupova novēlēja, lai jaunie cilvēki izvēlas savu nākamo profesiju pēc sava temperamenta un noslieces, tad tā nesīs tikai prieku. Tieši tādēļ M. Isupova aicināja jaunatni pilnā sparā izmantot iespēju šīs nedēļas laikā apmeklēt pilsētas uzņēmumus, iepazīties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, skatīties, pētīt un jautāt. „Pajautājiet vakarā saviem vecākiem, no pēc kā viņi vadījās, izvēloties savu profesiju, un pastāstiet viņiem par saviem sapņiem un plāniem”, - ieteica pārvaldes vadītāja.

Kā eksperti domes konferenču zālē sanākušos skolēnus uzrunāja pašvaldības, masu mēdiju un tūrisma pārstāvji. Viņi visi kā viens deva padomu nebaidīties uzdot jautājumus, izrādīt interesi, piedalīties diskusijās, jo no pareizas karjeras izvēles ir daudz kas atkarīgs.

Sīkāk par Karjeras nedēļas pasākumiem var uzzināt šeit.

Jāatzīmē, ka vairāk nekā 500 skolēnu piedalījās pērnā gada Daugavpils Karjeras nedēļā. Turklāt kā ekskursanti mūsu pilsētas mācību iestādes apmeklēja ne tikai pilsētnieki un Latgales reģiona iedzīvotāji, bet arī Jēkabpils un Ventspils jaunieši.

Turklāt šogad Karjeras nedēļai pievienojās jau 7 Latvijas pilsētas, tai pašā laikā pērn piedalījās tikai 5 pilsētas.  



Написать комментарий