Daugavpils fotogrāfi piedāvā izstādi M.Rotko garā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, šā gada septembrī tika svinēta pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko 110.dzimšanas diena.

Par godu šai jubilejai tika rīkota pirmā mākslinieku rezidence, kā arī M.Rotko dzimšanas dienā notika viņam veltītās monētas prezentācija, pastmarkas pirmās dienas zīmogošana, tika dota iespēja gandrīz bez maksas apmeklēt mākslas centru un izbaudīt satriecošo muzikālo strūklaku šovu.

Fotostudijas „Ezerzeme-F” fotogrāfi nolēma nepalikt malā un par godu M.Rotko jubilejai piedāvā izstādi „Foto-ismi”, kas ir apskatāma Daugavpils teātra foajē.

Esam pieraduši, ka fotogrāfi pārsvarā iemūžina mūsu pilsētas, dabas reālistiskos skatus, cilvēku portretus, bet fotogrāfijā pastāv vairāki stili un virzieni.

Fotogrāfe Svetlana Pokule pastāstīja, ka šoreiz viņa un viņas kolēģi nolēma nepieturēties pie reālisma. Tā ir pirmā šāda veida fotoizstāde, kas parāda citu, alternatīvu realitāti.

Fotoizstādes apmeklētājiem ir iespēja ierastās lietas ieraudzīt jaunā rakursā. Izrādās, ka Marka Rotko stilam raksturīgo abstrakcionismu var saskatīt it visā – pilsētas ielās, mežā, atspulgos, ūdens lāsē. Skatītāju uzmanībai piedāvātie 32 darbi ir tiešam neparasti un savdabīgi.

Piemēram, Ivara Skrundas makrofotogrāfijas žanrā uzņemtais ledus gabaliņš pārsteidz ar savu skaistumu. Viņa darbs „Mežs” atgādina avangardu, kaut arī tie ir tikai koku zari.

Svetlana Pokule piedāvā publikas uzmanībai fotogrāfijas, kas tika uzņemtas Barselonā un Helsinkos.

Izstādes nosaukumu „Foto-ismi” tās rīkotāji skaidro ar fotogrāfijas dažādu virzienu sintēzi: abstrakcionisms, subjektīvisms, konceptuālisms, avangardisms un citi „-ismi”.

Fotoizstādes rīkošanas ideja radās aprīlī. Tajā piedalās ne visi fotostudijas dalībnieki, bet tie, kuri piedalījās, palika ļoti apmierināti ar šāda veida pieredzi.

Izstāde Daugavpils teātrī būs apskatāma līdz novembra beigām.



Написать комментарий