Edgara Vronska kalēja studijas izstāde „No zīmuļa līdz metālam” Daugavpils muzejā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 26.septembrī, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tika atklāta neparasta izstāde, kurā prezentēti triju dažāda vecuma cilvēku darbi.

Jāpiebilst, ka šie cilvēki ir vienas ģimenes pārstāvji.

Izstāde „No zīmuļa līdz metālam” tika atklāta Daugavpils mūzikas un mākslas festivāla „ReStArt 2013” ietvaros un tajā var aplūkot Edgara Vronska metāla mākslas darbus, viņa sievas Oksanas grafikas un astoņgadīgā dēla Gļeba mākslas darbus.

Edgars Vronskis pastāstīja portālam Gorod.lv, ka viņa mūza un ideju ierosinātāja ir viņa sieva, kura ne tikai zīmē skices, bet arī iedvesmo. Viņiem esot izveidojies īsts ģimenes un radošais tandēms: viņi kopā dzīvo, strādā, radoši darbojas.

Arī dēls Gļebs aktīvi darbojas ģimenes studijā: viņš labi zīmē, nodarbojas ar kokgriešanu, floristiku. Izstādē var aplūkot viņa 4 zīmējumus, kuru izvietošanu izstāžu zālē viņš pats noteica.

Mākslinieki atzinās, ka viņi nav daiļrunīgi cilvēki, vislabāk domas tiek atspoguļotas izstādē redzamos darbos. Edgars Vronskis pat paziņoja, ka „tā ir Oksanas izstāde, es esmu maliņā”.

Izstādes nopietnu un radošu noskaņojumu papildināja Mūzikas vidusskolas skolnieces Arnitas Taraudes izpildīts komponista Sergeja Rohmaņinova skaņdarbs.

Viens no Vronsku ģimenes draugiem pasniedza dāvanā maisu ar kartupeļiem, paskaidrojot klātesošiem, ka, lai mākslinieks un viņa ģimene varētu radoši darboties, viņiem jābūt paēdušiem, veseliem un laimīgiem. Draugi no Lietuvas Vronsku ģimeni salīdzināja ar zvaigznēm, kuras ir ieradušas šajā pasaulē, lai darītu labu, pateicās viņiem par zelta rokām.

Jāatzīmē, ka Edgara Vronska kalēja studija Daugavpilī darbojas kopš 2005.gada: rīko meistarklases, piedalās pilsētas pasākumos, rīko izstādes ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs. Dažādos pasākumos Edgars Vronskis palīdzēja daugavpiliešiem izkalt savu piemiņas monētu.

Izstāde Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā ir apskatāma līdz šā gada 3.novembrim.



Написать комментарий