Daugavpils vidusskolas direktors: Pilnīga pāreja uz izglītību latviešu valodā ir neiespējama

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nedēļas sākumā gandrīz visi Latvijas plašsaziņas līdzekļi publicēja Eiropas parlamenta deputāta Kārļa Šadurska (Vienotība) viedokli par to, ka jānotiek pakāpeniskai pilnīgai pārejai uz mācību procesu latviešu valodā vispārizglītojošās skolās

Viņaprāt, jāpāriet uz izglītību latviešu valodā, jo tas veicinās sabiedrības integrācijas procesu, kā arī dos iespēju novirzīt papildus finansējumu skolotāju algām.

Portāls Gorod.lv vērsās pēc komentāriem pie Daugavpils 3.vidusskolas direktora Vitālija Azareviča, jo tieši šī izglītības iestāde bija pirmā pilsētā, kas pārgāja uz bilingvālās izglītības sistēmu.

V.Azarevičš uzskata, ka pilnīga pāreja uz izglītību latviešu valodā būtu nesaprātīga, minētās idejas īstenošana ir arī neiespējama.

„Ir atrasts pieņemams izglītības variants – bilingvālā apmācība, kas savulaik nemaz nesašķēla sabiedrību. Izglītības un zinātnes ministrija ir ieviesusi vienotu valsts eksāmenu, kuru kārto gan latviešu, gan krievu skolu audzēkņi, un dara to visai labi”, paskaidroja vidusskolas direktors.

Pēc V.Azareviča domām, lai veicinātu sabiedrības integrācijas procesu Latvijā, valstij nav jāslēdz skolas un jāatlaiž skolotāji, kā to iesaka bijušais izglītības un zinātnes ministrs, bet jāiegulda tajā daudz līdzekļu. „Cilvēkiem būs darbs, atalgojums, viņi jutīsies droši un labprāt apgūs latviešu valodu”, teica V.Azarevičs.


Написать комментарий