Preiļos paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks nodara vērienīgus postījumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks naktī uz pirmdienu izcēlies Preiļos, Celtnieku ielā, kur liesmas postīja 250 kvadrātmetrus saimniecības ēkas, 10 kvadrātmetrus plašu šķūni, kā arī dzīvojamās mājas koka konstrukcijas un starpstāvu pārsegumu ap 70 kvadrātmetru platībā. 

Tāpat ugunsgrēkā sadega viena vieglā automašīna, portāls “Delfi” uzzināja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēma plkst. 02:29. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka saimniecības ēkas jumts jau deg lielā platībā. Liesmas ir pārmetušās arī uz dzīvojamo māju, kurai blakus ir piebūvēta degošā ēka. Ugunsgrēks tika lokalizēts tikai pirmdienas rītā plkst. 9:16. Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtināja ēku ciešā apbūve. Šobrīd turpinās konstrukciju jaukšanas un liešanas darbi, lai ugunsgrēku pilnībā likvidētu.

Naktī no sestdienas uz svētdienu, plkst. 00:54, VUGD saņēma informāciju, ka Viļakas novada, Susāju pagastā, deg saimniecības ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vairākas saimniecības ēkas jau deg ar atklātu liesmu. Kopējā ugunsgrēka platība bija 150 kvadrātmetri, dega četras saimniecības ēkas: vasaras virtuve, divi šķūņi un pagrabs, kā arī divas automašīnas, dzīvojamās mājas jumts un būvmateriāli.

Svētdien, plkst. 15:59, VUGD saņēma informāciju, ka Jēkabpilī cilvēks no tilta ir ielecis Daugavā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka apmēram 100 metrus no krasta Daugavā atrodas vīrietis. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot laivu un glābšanas dēli, nokļuva līdz vīrietim, iecēla viņu laikā un nogādāja krastā. Apmēram 65 gadus vecais vīrietis tika nodots mediķiem.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 87 izsaukumus. Kopumā dzēsti 44 ugunsgrēki, veikti 30 glābšanas darbi, bija arī 13 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos gāja bojā viens cilvēks.


Написать комментарий