Premjers cer, ka Grende atrisinās operas problēmas un spēs savu nostāju pamatot

foto: F64
foto: F64

Valdības vadītājs Valdis Dombrovskis (Vienotība) cer, ka kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende spēs atrast risinājumu ne tikai problēmām saistībā ar operas vadību, bet arī to pamatot kultūras nozarei un sabiedrībai.

"Sagaidu, ka ministre ne vien spēs atrast risinājumu kā operas vadībā nodrošināt uz izcilību vērstu māksliniecisko vadību un profesionālu finanšu plānošanu, bet arī to pamatot kā kultūras nozarei, tā sabiedrībai. Skaidri redzams, ka saistībā ar plānotajām izmaiņām LNO vadībā, ministrei izveidojies konflikts ar nozari, tādēļ aicinu abas puses uz konstruktīvu un argumentētu diskusiju," ar sava preses sekretāra starpniecību portālam Diena.lv konfliktu kultūras nozarē komentēja premjers.

"No savas puses sagaidu, ka jebkuras valsts iestādes un kapitālsabiedrības vadības atlase notiek nevis izejot no simpātijām vai emocionāliem argumentiem, bet balstoties uz profesionāliem kritērijiem - protams, visiem kandidātiem sniedzot vienlīdzīgas iespējas sevi pierādīt," uzsver V.Dombrovskis.

Viņš arī iecerējis tikties ar ministri un pārrunāt radušos situāciju. Pagaidām tas nav iespējams, jo Ž.Jaunzeme-Grende saslimusi.

Jau vēstīts, ka saistībā ar operas vadības maiņu starp kultūras ministri un nozari izveidojies kārtējais konflikts. Ž.Jaunzemei-Grendei tiek pārmesta nekompetence un publiski meli un pausts aicinājums ministrei atkāpties.


Написать комментарий