Zemnieks izaudzē milzīgu ķirbi, bet kļūst par nelaimīgāko cilvēku apkaimē

foto: Scanpix
foto: Scanpix

Visā Aļaskas štatā pašlaik nav nelaimīgāka cilvēka par ķirbju audzētāju Džeju Dī Megčelsenu.

Šogad viņam izdevies izaudzēt varenu ķirbi, kas štata gadatirgū droši būtu pretendējis uz rekordista titulu, taču ražas novākšanas dienā atklājies, ka lielajā ogā izveidojies caurums, un tas nozīmē, ka konkursā šis ķirbis paliks bez vērtējuma.

Megčelsens bija cerējis, ka šogad viņam izdosies pārspēt paša 2011.gadā uzstādīto rekordu, kad audzētājs uz gadatirgu aizveda 583kilogramus smagu ķirbi. Taču nu šīs izredzes ir vējā– kad ar autoceltņa palīdzību ķirbis celts kravas automašīnā, noskaidrojies, ka tā apakšā ir paprāvs caurums. «Tas neatbilst standartiem un konkursa noteikumiem,» skumji sacījis audzētājs, piebilstot, ka provizoriskā svēršana liecinājusi, ka ķirbis ir vismaz 644kilogramus smags.

Entuziasts, kurš ar milzu ķirbju audzēšanu nodarbojas kopš 2002.gada un šajā laikā vairākas reizes labojis štata rekordus, ir pārliecināts, ka nelaime ķirbim notikusi augusta pirmajā nedēļā, kad, pateicoties ļoti karstajam laikam, tas sācis augt neiedomājamā ātrumā. «Tā mēdz gadīties. Pirms diviem gadiem kādā prāvā ķirbī arī parādījās caurums straujās augšanas dēļ,» viņš sacījis. Lai gan, runājot ar žurnālistiem, Megčelsens centies saglabāt optimismu, stāstīdams, ka nākamgad noteikti izaudzēs vēl lielāku ķirbi, tuvinieki atzinuši, ka viņš esot ļoti nelaimīgs. «Šis negadījums viņu pilnībā satriecis, jo viņš taču visu laiku velta ķirbjiem un tikai par tiem vien sapņo,» sacījusi audzētāja svaine Pema Elkinsa.



Написать комментарий