Dekānam A.Madelānam piešķirs balvu par mūža ieguldījumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē tika izskatīts Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja ierosinājums par balvas par mūza ieguldījumu piešķiršanu Sv.Pētera Ķēdēs Romas katoļu baznīcas dekānam Aleksandram Madelānam.

Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Andiņa paziņoja, ka Aleksandrs Madelāns ir mūsu pilsētā zināma persona, kurai 2005.gada Daugavpils pilsētas dome piešķīra Goda daugavpilieša nosaukumu, savukārt 2009.gadā A.Madelāns tika apbalvots ar IV pakāpes Triju Zvaigžņu ordeni.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja vadītāja savā iesniegumā norādīja, ka dekāna Aleksandra Madelāna dzīves ceļš ir nesavtības liecība un atgādinājums par kristietības vērtībām un mīlestību pret cilvēkiem. Tāpat Madelāna kungs ir ieinteresēts Daugavpils pilsētas dzīvē, aktīvi piedalās dažādos pasākumos un sadarbojas ar pašvaldību.

Diskusijas laikā pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka dekāns Aleksandrs Madelāns šobrīd atrodas slimnīcā un apbalvošana būtu labs stimuls izveseļoties.

Pilsētas domes deputāti vienbalsīgi nobalsoja par balvas piešķiršanu.


Написать комментарий