Pieprasot līdzekļus papildekspertīzēm, J.Carevs pārsteidza deputātus un klātesošos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada 5.septembrī notikušās Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē pārsteigumu sagādāja deputāts Jevgeņijs Carevs, kurš paziņoja, ka viņu vadītām darba grupām, kuras pārbauda PAS „Daugavpils siltumtīkli” un PSIA „Daugavpils ūdens” darbu, nepieciešams veikt papildekspertīzes, kurām no pilsētas budžeta jāiedala 13 310 lati.

Jautājums par finansējuma piešķiršanu dienas kārtībā tika iekļauts kā papildjautājums pirms deputātu sēdes, tādēļ Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis lūdza deputātu paskaidrot lūgumu.

Uz ko Jevgeņijs Carevs paziņoja, ka runa ir par triju papildekspertīžu finansējumu. Pirmā ekspertīze ir saistīta ar PSIA „Daugavpils ūdens” un ES projekta ietvaros rīkotajiem konkursiem ar mērķi attīstīt uzņēmumu. J.Carevs atzīmēja, ka ir jāprecizē, kā tika rīkoti konkursi un kāpēc pilsētai jāņem papildus kredīti. Deputāts paziņoja, ka eksperta, kurš veiktu šādu pārbaudi, pakalpojums izmaksās 3 tūkstošus latu bez PVN.

Savukārt otrā darba grupa, kura pārbauda PAS „Daugavpils siltumtīkli” darbu, lūdz divām ekspertīzēm nepieciešamos līdzekļus – aptuveni 7 un 2 tūkstošus latu. Eksperti izvērtēs arī ar firmu „Batergo” noslēgto līgumu.

Deputāti uzdeva jautājumus par to, vai ekspertu piesaistīšanai ir nepieciešams izsludināt konkursus, uz ko Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka būtu nepieciešams rīkot vismaz vienu konkursu – par eksperta pakalpojumu, kas maksās 7 tūkstošus latu.

J.Carevs atzīmēja, ka ar firmu „Batergo” izveidojusies situācija ir saistīta ar kriminālprocesu, tādēļ viņš vēlētos, lai firma, kura pārbaudīja ar „Batergo” noslēgto līgumu, nesaņemtu vēl vienu tādu pašu pasūtījumu. Jānis Lāčplēsis atbildēja, ka pastāv likuma prasības un diez vai ir iespējams neļaut kādai firmai piedalīties konkursā.

Tādējādi Jevgeņijs Carevs lika saprast, ka pastāv pareizie un nepareizie eksperti, kā arī pareizie un nepareizie ekspertu novērtējumi. Pretējā gadījumā cilvēkam nebūtu iebildumu pret pasūtījuma atdošanu kādai noteiktai formai. Cerams, ka visi ekspertīzē iesaistītie speciālisti būs profesionāļi, un pavisam drīz pilsētnieki maksās par siltumu divreiz lētāk, kā to pirms vēlēšanām solīja J.Carevs.

Rezultātā deputāti nobalsoja par finansējuma iedalīšanu, bet galīgo lēmumu pēc nedēļas pieņems Domes deputāti.


Написать комментарий