Ķīnā pratināšanas laikā noslīcina ierēdni

foto: Global Look Press/newsru.com
foto: Global Look Press/newsru.com

Aizdomās par korupciju turēts Ķīnas ierēdnis ir noslīcis laikā, kad komunistiskās partijas ierēdņi centās iegūt atzīšanos par viņa nodarījumu, ziņo "bbc.co.uk", atsaucoties uz Ķīnas valsts plašsaziņas līdzekļiem.

Ju Ci bija Venčžou bāzēta valsts uzņēmuma galvenais inženieris. Viņš nomira 9.aprīlī.

"Beijing Times" raksta, ka pratināšanas laikā, kas notika 8.aprīlī, seši izmeklētāji ierēdņa galvu vairākas reizes iegremdēja vannā ar ledainu ūdeni, līdz viņš pārtauca pretoties. Par apzinātu kaitējuma nodarīšanu visi izmeklētāji tiks tiesāti.

Pēc tam Ju Ci tika nogādāts slimnīcā, taču vīrieti glābt neizdevās un viņš naktī uz 9.aprīli nomira.

"Beijing Times"interneta vietnē ir publicēta dokumenta fotokopija, kurā apgalvots, ka Ju nomira pēc tam, ka "ieelpoja šķidrumu" un viņa plaušas pārstāja darboties. Vietnē publicētajās fotogrāfijās uz ierēdņa ķermeņa ir redzami vairāki zilumi.

Ķīnas komunistiskās partijas biedrs Ju Ci strādāja Venčžou rūpnieciskajā investīciju grupā un mira "šuangui procedūras" (dubultais reglaments) laikā. Tā ir partijas iekšējā disciplinārā procedūra, kuras laikā komunistiskās partijas funkcionāriem liek "pašiem atzīties" likuma pārkāpumos.

Ju tika aizturēts marta sākumā, izmeklēšanas ietvaros, kas petīja ar zemes pārdošanu saistītu darījumu. Oficiālais nāves iemesls - nelaimes gadījums.

"Ju bija spēcīgs vīrietis līdz brīdim, kad pret viņu tika sākta šuangui procedūra, taču nāves brīdī viņš bija ļoti novājējis. uz viņa ķermeņa pēc 38 ieslodzījumā pavadītām dienām bija daudz iekšēju un ārēju traumu. Šķiet, viņu ne tikai slīcināja, bet arī citādi spīdzināja un tajā bija iesaistīti vēl vairāk cilvēku," teica viņa sieva Vu Cjaņa.

BBC korespondents Šanhajā Džons Sadvorts ziņo, ka neskatoties uz regulāriem ziņojumiem par izmeklēšanu laikā mirušiem cilvēkiem, šis gadījums ir reta Ķīnas varasiestāžu atzīšanās aizliegtu metožu pielietošanā.


Написать комментарий