Projekta rezultātā tapis jauns saietu nams Ezerniekos

foto: dagda.lv
foto: dagda.lv

Jauns saietu nams Ezerniekos tika uzcelts Eiropas Savienības ELFLA Latvijas Lauku attīstības programmas 2007.-2013.gadam pasākuma „Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem" ietvaros, informē Dagdas novada portāls.

Projekts tika iesniegts 2011.gada 21.aprīlī, ar mērķi nodrošināt mūsdienīgu kultūras pakalpojumu kvalitāti vietējiem iedzīvotājiem.

Ezerniekos Tautas nams tika uzbūvēts 1929.gadā. Līdz 2009.gadam ēka piederēja Bukmuižas svētā Ludvika Romas katoļu draudzei. Lai nodrošinātu Tautas nama darbību, vietējā pašvaldība nomāja ēku no Bukmuižas svētā Ludvika Romas katoļu draudzes. Ēkā nebija nodrošināts ūdensvads un kanalizācija, funkcionēja krāsns apkure. Tā kā pašvaldība nebija tiesīga ieguldīt naudu ēkā, kura nav tās īpašumā, tāpēc tajā netika veikti remontdarbi. Tā kā ēka kļuva bīstama cilvēkiem, tāpēc 2010.gadā Tautas nama ēka Ezerniekos tika nojaukta.

Lai iedzīvotājiem tiktu nodrošināti kvalitatīvi kultūras pasākumi, pašvaldība pieņēma lēmumu par jauna saietu nama būvniecība, kas ilga 2 gadus. Tehnisko projektu saietu nama ēkai izstrādāja SIA „Projektēšanas birojs AUSTRUMI”, savukārt būvniecības darbus nodrošināja SIA „Rēzeknes celtniecības ražotne Nr.5”.

Šī gada 24.augustā oficiāli tika atklāts Ezernieku saietu nams. Šajā ēkā Ezernieku pagasta iedzīvotāji, kā arī ciema viesi, varēs baudīt kultūras pasākumus gaišā un mūsdienīgā zālē ar skatuvi, kā arī tiks piedāvātas telpas nevalstisko organizāciju un interešu grupu aktivitātēm un citas palīgtelpas.

Projekta kopējās izmaksas (ar PVN) – 267 661.62 LVL

LAD finansējums – 196 520.04 LVL


Написать комментарий