Daugavpils pilsētas domes deputāts apsveica Krievu vidusskolas-liceja kolektīvu un apsolīja palīdzēt ar aktu zāles remontu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar Daugavpilī izveidojušos tradīciju Zinību dienā svinīgajās līnijās skolu administrācija, pedagogi, vecāki sveic skolēnus jaunā mācību gada sākumā.

Parasti šajos pasākumos piedalās arī viesi, tostarp pilsētas pašvaldības pārstāvji, kuri sveic kolektīvus un dod dažādus solījumus.

Šogad Daugavpils pilsētas domes deputāti arī iesaistījās Zinību dienas pasākumos un apmeklēja svinīgās līnijas – viena daļa deputātu apmeklēja Valsts ģimnāziju, cita – 9.vidusskolu.

Savukārt Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja pedagogus, skolēnus un vecākus no pilsētas domes vārda sveica deputāts Vladislavs Bojaruns, kurš uzrunāja skolas kolektīvu divās valodās, novēlēja radošus panākumus, vēlmi mācīties.

Tāpat Bojaruna kungs apsolīja palīdzēt ar vidusskolas-liceja aktu zāles remontu, jo, pēc direktora Jevgeņija Timošenko vārdiem, minētā zāle, kurā notiek svinīgie pasākumi, nav remontēta kopš 1976.gada.

„Protams, cenšamies to uzturēt pienācīgā kārtībā, bet vienalga tā atšķiras no pārējām skolas telpām. Šogad lūgsim pilsētas domi iedalīt līdzekļus remontam, un deputāts solīja savu atbalstu. Turklāt pēc gada svinēsim Krievu liceja jubileju – 95 gadus kopš izglītības iestādes dibināšanas”, paskaidroja vidusskolas-liceja direktors.

Neskatoties ne uz ko svinīgā līnija Krievu vidusskolas-liceja aktu zālē bija interesanta un priecīga. Pēc KF konsula Daugavpilī Jeļenas Kondratjevas, vidusskolas-liceja direktora uzrunām un novēlējumiem pirmklasnieki salika simbolisko skolas somu, apsolot paņemt līdzi tikai pašu nepieciešamāko. Vecāki apliecināja, ka nebārsies par sliktām atzīmēm un saglabās mieru jebkurā situācijā, bet 12.klašu skolēni ieteica no sirds izbaudīt šo mācību gadu. Svinīgās līnijas noslēgumā uzstājās skolotāju ansamblis „Kaprīze”.

Jāatzīmē, ka šajā mācību gadā Krievu vidusskolā-licejā mācīsies 685 skolēni, tas ir nedaudz mazāk, nekā pērn. Skolā ir 64 pirmklasnieki. 10.klasēs mācīsies 45 skolēni, 12.klasēs – 43.



Написать комментарий