Šajā mācību gadā DU stipendiju saņemošo studentu skaits netiks palielināts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Augstākminēto informāciju preses konferences laikā paziņoja Daugavpils universitātes (DU) rektors akadēmiķis Arvīds Barševskis.

Pēc viņa vārdiem, no valsts budžeta nevar iedalīt līdzekļus skolotāju darba algu palielināšanai, tādēļ par augstākās izglītības finansējuma palielināšanu nevar būt ne runas.

„Tas nozīmē, ka iepriekš stipendijām paredzētā summa netiks palielināta. Lēmumu par stipendiju skaitu un to saņēmēju statusu, ņemot vērā Ministru kabineta noteikumus, regulē valsts”, paskaidroja rektors.

Studenti var pieteikties tā saucamajām vienreizējām stipendijām, kuras tiek piešķirtas par aktivitātēm kādā darbības jomā.

Akadēmiķis A.Barševskis atzīmēja, ka Daugavpils pilsētas dome ir viena no retajām mūsu valsts pašvaldībām, kura piešķir stipendijas augstskolas studentiem. Pēc rektora vārdiem, esot izmaksātas aptuveni 10 šāda veida stipendijas.

Stipendijai var pieteikties visi DU pilna laika studējošie, kuri studē par valsts budžeta līdzekļiem. Pieteikumi stipendijām tiek pieņemti fakultāšu dekanātos no 2. līdz 6. septembrim. Sīkāka informācija ir pieejama šeit.


Написать комментарий