Māksliniece pārvērš savu ķermeni par šedevru

foto: DailyMail
foto: DailyMail

Sieviete, kurai ir ļoti reta ādas saslimšana, nolēma izmantot savu ķermeni kā audeklu, radot uz tā intīmus mākslas darbus.

34 gadus vecā Ariāna Peidža Rassela dzīvo Bruklinā Ņujorkā. Sieviete slimo ar dermatogrāfiju, bet tas nozīmē, viegli uzspiežot uz ādu, šajā vietā parādās sarkans pietūcis nospiedums.

Tomēr sieviete spēja no slimības gūt labumu, sākot fotografēt šīs pēdas. Ariānas fotogrāfijas tika izstādītas galerijās visā ASV teritorijā, ziņo fedpost.ru.  

Sieviete izmanto trulu adāmadatu, lai uzrakstītu tekstu vai izveidotu abstraktus zīmējumus uz vēdera, rokām, kājām un sejas. Nospiedums, kurš viņai nerada nekādu diskomfortu, saglabājas 30 minūšu laikā pirms izzušanas.

Vienreiz intervijā ABC News teica: „Daži cilvēki domā, ka tas ir skaisti un interesanti, bet citi saskata kaut ko pretīgu”.

Precīzs šīs saslimšanas iemesls līdz pat šodienai nav zināms. Pēc speciālistu domām ar dermatogrāfiju slimo teju 5% planētas iedzīvotāju.

Pastāv tikai nedaudzi slimības ārstēšanas varianti un parasti slimnieki ar šo diagnozi saņem prethistamīna preparātus vai steroīdus, kuriem jāatvieglo slimības izpausmes.

Ariāna saka, ka viņa nemeklē nekādas zāles: „Man mana āda ir audekls. Es domāju, ka tas ir jautri, ka ir iespēja zīmēt uz sava ķermeņa, man tas patīk”, - paziņoja māksliniece. 

Daudzu gadu garumā ādas apsarkumi, kuri rodas sitienu rezultātā, viņa ir uzskatījusi par absolūti normālu parādību, un pēc medicīnas palīdzības nolēma griezties tikai koledžā. Pēc tam, kad meitenei tika uzstādīta diagnoze, viņa nolēma paaugstināt cilvēku informētību ar fotogrāfiju palīdzību.

No tā laika Ariāna veido tapetes, kolāžas, video un īslaicīgus tetovējumus. Pērn viņa sāka rakstīt blogu ar nosaukumu „Dermatogrāfisms”. Tajā sieviete dalās ar cilvēkiem, kuri sirgst ar šo slimību, ar savām fotogrāfijām un stāstiem.



Написать комментарий