VPIP lūdz deputātus iedalīt skolotājiem prēmijas Skolotāju dienā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, Daugavpils skolu skolotājiem netika piešķirtas prēmijas par godu jaunā mācību gada sākumam.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes (VPIP) vadītāja Marina Isupova paskaidroja, ka pārvaldes budžetā šādas prēmijas netika paredzētas. Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, šāda veida prēmiju izmaksu ierosināja pilsētas domes deputāti. Pēc aptuveniem aprēķiniem tika apstiprināti grozījumi pašvaldības budžetā, kā rezultātā pedagogiem tika iedalīts finansējums.

„Diemžēl par iespēju iesniegt savus priekšlikumus par pašvaldības budžetu uzzinājām tikai no vietējiem plašsaziņas līdzekļiem. Pirms tam mums bija zināms, ka iepriekšējie grozījumi budžetā bija pieņemti šī gada jūnijā, bet nākamie bija paredzēti tikai oktobrī.

Pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis ierosināja iedalīt prēmijām nepieciešamos līdzekļus no mūsu pārvaldes budžeta, bet šie līdzekļi bija paredzēti pirmsskolas izglītības iestāžu darbinieku atalgojumam. Protams, esam nedaudz ietaupījuši, bet ne vairāk kā pusi no prēmijām nepieciešamās summas.

Es kā atbildīgā persona lūdzu pilsētas domi sniegt rakstveida garantijas par to, ka šī summa vismaz daļēji tiks atdota, bet pašvaldība šādas garantijas dot nevarēja, savukārt es nevaru atstāt cilvēkus bez darba algām”, paskaidroja M.Isupova.

Otrdien, 27.augustā, VPIP uzrakstīja vēstuli pilsētas domei, kurā lūdza rast iespēju grozīt pašvaldības budžetu un izmaksāt pedagogiem prēmijas Skolotāju dienā.

Pēc VPIP vadītājas vārdiem, vēl viena vēstule tika nosūtīta televīzijai „Dautkom”, tajā ir lūgts atsaukt informāciju, kas neatbilst patiesībai un aizskar VPIP godu un cieņu.

„Ņemot vērā vietējā televīzijas kanālā piedāvāto sižetu, var secināt, ka Daugavpils VPIP ne tikai iestājas pret pilsētas skolotājiem, bet vispār sabotē darbu”, paziņoja Marina Isupova.


Написать комментарий