Daugavpils novadā samazinājies skolēnu skaits

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No 20. līdz 23.augustam Daugavpils novada skolās tika pārbaudīta to gatavība jaunajam mācību gadam, un tika konstatēts, ka 2.septembrī visas mācību iestādes varēs uzsākt darbu.

Skolas jaunajam mācību gadam ir gatavas – ir sagatavotas mācību grāmatas, kabineti ir aprīkoti ar mēbelēm un nepieciešamo aprīkojumu, veikts kosmētiskais remonts. Turklāt pašlaik Daugavpils novadā tiek īstenots liels projekts, kura ietvaros par 3 miljoniem latu tiks renovētas astoņas novada skolas. Jau paziņoti konkursu uzvarētāji, kuri renovēs Zemgales, Vaboles un Medumu vidusskolas, kā arī Kalupes pamatskolu.

Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldē portālam Gorod.lv paziņoja, ka saskaņā ar prognozēm šogad Daugavpils novada skolas apmeklēs aptuveni 1 700 skolēnu, tostarp 140 pirmklasnieki.

Diemžēl jākonstatē, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu šogad Daugavpils novadā skolēnu skaits ir samazinājies par 70 cilvēkiem. Trīs skolās (Birznieku un Tabores pamatskolās, Medumu vidusskolā) pirmās klases netika iekomplektētas.

Jāatzīmē, ka pēdējā Daugavpils novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē tika apspriests jautājums par Medumu vidusskolas nosaukuma un statusa maiņu.

Pēc Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītājas Irēnas Bulašas domām, skolēnu skaita samazināšanās ir saistīta ar to, ka daudzi vecāki kopā ar bērniem dodas uz ārzemēm, maina dzīvesvietu vai skolu, piemēram, pērn dažādu iemeslu dēļ mācības pārtrauca 150 skolēni. Protams, skolēnu skaita samazināšanās tendenci ietekmē arī valstī izveidojusies demogrāfiskā situācija.


Написать комментарий