Deputāts J.Zaicevs: Tagad jautājumus par grupas darbu žurnālisti varēs uzdot tikai rakstiski

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, jau mēnesi darbojas Daugavpils pilsētas domē izveidotās darba grupas, kurām jāizvērtē PAS „Daugavpils siltumtīkli” noslēgtie līgumi un jāseko līdzi PSIA „Daugavpils ūdens” projektu īstenošanai.

Darba grupas vada deputāts Jevgeņijs Carevs, pēc kura vārdiem, visi grupu locekļi esot uzsākuši darbu, strādā ar lielu pašatdevi un entuziasmu.

Portāls Gorod.lv griezās pēc darba gaitas komentāriem pie darba grupas aktīvā dalībnieka, deputāta Jurija Zaiceva, pēc kura iniciatīvas tika izveidota darba grupa, kuras mērķis ir pārbaudīt PAS „Daugavpils siltumtīkli” noslēgtos līgumus.

Deputāts J.Zaicevs šoreiz nesniedza plašus komentārus, paziņojot portāla žurnālistam tikai to, ka darba grupa strādā. Deputāts atteicās pastāstīt par darba gaitu, atsaucoties uz darba grupas sēdē pieņemto lēmumu: žurnālistu jautājumi tiks pieņemti tikai rakstveidā, mutiski komentāri netiks sniegti.

Deputāts nepaskaidroja, kādēļ tika pieņemts šāds lēmums. Iespējams, tas tika pieņemts, lai darba grupas locekļi plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem nepaustu viedokļus, kuri ir pretrunā viens ar otru. Šāda situācija bija izveidojusies augusta sākumā, kad viens no deputātiem paziņoja, ka darba grupa vēl neesot uzsākusi darbu, bet cits deputāts dalījās informācijā par tās veiksmīgu darbu. Sīkāka informācija pieejama šeit  un šeit.

Tautas gudrība vēsta: kas ar spalvu uzrakstīts, to ar cirvi neizcirtīsi. Jebkuram no mums, arī deputātiem, tas ir zināms. Atmiņā ataust kāda Daugavpils ziņu portāla bēdīga pieredze – tā jautājumus Daugavpils pilsētas dome pieņēma tikai rakstveidā. Tiesa, atbildes uz šiem jautājumiem bija pieejamas citos pilsētas plašsaziņas līdzekļos.

Atgādināsim, ka, izņemot J.Carevu un J.Zaicevu, darba grupā, kas pārbauda PAS „Daugavpils siltumtīkli”, darbojas Jevgeņijs Drobots, Vasīlijs Marčenko, Iveta Mukāne.


Написать комментарий