Spīlbergs gribētu uzņemt filmu par Ķīnu

foto: filmz.ru
foto: filmz.ru

Izplatījās baumas par to, ka Stīvens Spīlbergs grib uzņemt jaunu filmu kopā ar Čžanu Imou, vienu no pazīstamākajiem Ķīnas kino producentu.

Intervijā laikrakstam China Daily Spīlbergs paziņoja: „Es jau uzņēmu „Saules impēriju” Šanhajā 20. gs. 80. gados un gribētu atkal atgriezties Ķīnā vēl vienas filmas uzņemšanai”. Runājot par Čžanu kā par savu „dārgo draugu”, Spīlbergs teica: „Kopā mēs varētu sākt darbu pie starptautiskas filmas, kuras darbība risinātos Ķīnā”.

Pagaidām nav skaidrs, vai Spīlbergam un Čžanam ir kaut kādi konkrēti projekti kopējam darbam. Tā, Čžans, piemēram, uzņem „Atgriešanos”, kas pamatojas uz Dželiņ Jan hronikām par noziedznieka Ļu Janši dzīvi, bet Spīlbergs darbojas projektu virknē, starp kuriem ir „Transformeri 4” un jaunais seriāls Under the Dome („Zem kupola”), - raksta lostfilm.info.

Turklāt šajā mēnesī Ķīnā uz ekrāniem sāks demonstrēt Spīlberga „Juras perioda parka” 3D versiju.

Ja Spīlbergs patiešām sadarbosies ar Čžanu, tad tas bez šaubām nogludinās viņa atteikšanos no konsultanta lomas 2008. gada Olimpiskajās spēlēs Pekinā. Šī rīcība tika motivēta kā protests pret Ķīnas līdzdalību Dārfūras konfliktā.


Написать комментарий