Par amatu savienošanu ar 75 latiem soda AM parlamentāro sekretāru

foto: vienotiba.lv
foto: vienotiba.lv

Aizsardzības ministrijas parlamentāro sekretāru Veiko Spolīti par neatļautu amatu savienošanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sodījis ar 75 latu naudas sodu, liecina biroja pieņemtais lēmums.

KNAB, izskatot administratīvā pārkāpuma lietas materiālus par Spolīti, konstatēja, ka viņš nav ievērojis likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktos amata savienošanas ierobežojumus. Proti, viņš no 2010.gada 4.novembra līdz lietas izskatīšanas brīdim Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāra amatu savienoja ar SIA "B & B Spool" valdes locekļa amatu, ko likums aizliedz.

Par šo pārkāpumu ir paredzēta atbildība Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā un amatpersonai var uzlikt naudas sodu no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem, atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatus vai bez tā.

Pieņemot lēmumu par Spolīša saukšanu pie administratīvās atbildības par aizliegtu amatu savienošanu, tika ņemts vērā pārkāpuma raksturs, personība, vainas pakāpe un mantiskais stāvoklis. Līdz lēmuma pieņemšanas brīdim Spolītis par likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" normu neievērošanu nav saukts pie administratīvās atbildības, norāda KNAB. Kā atbildību mīkstinošs apstāklis tika ņemts vērā tas, ka Spolītis ir atzinis savu pārkāpumu un nožēlo izdarīto. KNAB konstatēja, ka Spolītis pārkāpumu izdarījis aiz neuzmanības, neapzinoties sekas.

KNAB pieņēma lēmumu par valsts amatpersonas amata savienošanas ierobežojumu pārkāpšanu Spolīti sodīt ar naudas sodu 75 latu apmērā.


Написать комментарий