D.Rodionovs: Daugavpilī turpina attīstīt veloinfrastruktūru

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Rodionovs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka jauniešu organizācijas sadarbībā ar Domi turpina uzlabot un īstenot veloinfrastruktūras attīstības programmu Daugavpilī.

Pašlaik veloceliņu ierīkošana ir paredzēta gandrīz visos ES projektos, kuru ietvaros notiek ceļu rekonstrukcijas darbi. Dmitrijs Rodionovs atzīmēja, ka liela nozīme veloinfrastruktūras attīstībā būs veloceliņiem, kuri projekta ietvaros tiks ierīkoti gar 18.novembra ielu un Daugavas ielu.

Domes priekšsēdētāja vietnieks pastāstīja, ka septembrī mūsu pilsētā varētu tikt organizēts velobrauciens, kuru atbalstīs arī Dome. „Kā zināms, riteņbraukšana ir ne tikai veselīga fiziskā nodarbe. Dažreiz ar riteni kaut kur aizbraukt var daudz ātrāk, nekā ar auto. Minētais pārvietošanās veids palīdz tūristiem apskatīt vairākus objektus diezgan īsā laikā. Kārtējā velobrauciena gaitā redzēsim, kas jau ir paveikts un kas vēl ir nepieciešams pilsētas veloinfrastruktūras attīstībai”, atzīmēja D.Rodionovs.

Kad pilsētā tiks radīti drošas un komfortablas riteņbraukšanas apstākļi, varēs piedāvāt pilsētas viesiem un pašiem pilsētniekiem iznomāt velosipēdus, uzskata Domes priekšsēdētāja vietnieks.

Jāatzīmē, ka šovasar Daugavpilī tika uzstādīti vairāki velosipēdu novietošanas statīvi un divas velostāvvietas ar jumtu.


Написать комментарий