Vairāk kā 100 NMP dienesta mediķi nodrošinās neatliekamo medicīnisko palīdzību Aglonas svētku apmeklētājiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta Komunikācijas nodaļas pārstāve Inga Vītola informēja portālu Gorod.lv, ka no 11. līdz 15.augustam vairāk kā 100 NMP dienesta mediķi un pirmās palīdzības sniedzēji nodrošinās medicīnisko palīdzību Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku apmeklētājiem Aglonā. 

Medicīnisko palīdzību sniegs neatliekamās medicīnas ārsti, ārsta palīgi, ārsti - reanimatologi, kā arī Latvijas Sarkanā Krusta pirmās palīdzības sniedzēji.

Pēc I.Vītolas vārdiem, mediķu posteņi esot izvietoti visā Aglonas bazilikas teritorijā. Medicīnisko palīdzību varēs saņemt, vēršoties pie pirmās palīdzības sniedzējiem, ātrās palīdzības mašīnās vai dzeltenas krāsas medicīniskajās teltīs.

NMP dienesta mediķi aicina svētku apmeklētājus ievērot piesardzības pasākumus savai veselībai un drošībai. Viņi iesaka nodrošināties ar dzeramo ūdeni un regulāri padzerties, valkāt piemērotu apģērbu. Lai nepārkarstu, izvairieties no ilgstošas uzturēšanās tiešos saules staros. Uzmanieties no indīgo kukaiņu dzēlieniem – lapsenēm, bitēm. Uzmanieties no ērcēm, izmantojiet līdzekļus insektu atbaidīšanai. Ja slimojat ar hroniskām slimībām, ņemiet līdzi Jums izrakstītos medikamentus pietiekamā daudzumā, ja Jūsu saslimšanai tās paasinājuma periodā raksturīgi samaņas traucējumi, mediķi lūdz somā vai kabatā paņemt līdzi zīmīti, kurā norādīts Jūsu vārds, uzvārds un saslimšana, ar kuru slimojat. Mediķi aicina mobilā telefonā ierakstīt radinieku telefona numurus, kurus viņi spētu identificēt un sazvanīt pacienta piederīgos, ja tas nepieciešams, piemēram, „māsa”, „dēls”, tēvs” utt. Tāpat aicina būt piesardzīgiem dedzinot sveces, uzmanīties no sveču liesmām, kā arī kūstošā vaska.

Visos gadījumos, kad pasliktinājies veselības stāvoklis, meklējiet mediķu palīdzību.

Kā liecina NMP dienesta informācija, iepriekšējos gados Aglonas svētku laikā cilvēki visbiežāk pēc palīdzības vērsušies ar sirds-asinsvadu slimību paasinājumiem, locītavu sastiepumiem, ādas noberzumiem, fizisku spēku izsīkumu, galvassāpēm, gremošanas trakta darbības traucējumiem, kā arī ar alerģisku reakciju pēc insektu dzēlieniem.


Написать комментарий