Deputāts: HES būvniecība Daugavpilī tas ir «piliens jūrā"

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ideja par HES būvēšanu Daugavpilī nav nekāds jaunums. Izskatās, ka sabiedrība šajā jautājumā dalās divās frontēs – tādi, kas to atbalsta un tādi, kas ir pret tās būvniecību. 

Tomēr Daugavpils Attīstības plāna laika periodam 2014.-2020. gads publiskajā apspriedē izskanēja „dzīvotspējīgs” priekšlikums par to, ka varētu izveidot konferenci ar mērķi piesaistīt starptautiskos ekspertus jautājumā par Daugavpils HES perspektīvām. Portāls Gorod.lv nolēma vērsties pie Zaļo un Zemnieku partijas locekļa, Saeimas deputāta Riharda Eigima, lai uzzinātu viņa un viņa partijas biedru viedokli šajā jautājumā.

„Es esmu pret HES būvniecību Daugavpilī. Īsumā – tam ir divi iemesli. Pirmkārt, tas var negatīvi ietekmēt ekoloģisko stāvokli, otrkārt, augstās cenas par elektrību tas nemazinās,” paziņoja Rihards Eigims.

Deputāts savu viedokli argumentēja arī ar to, ka Daugavpilī nebūs iespējams uzbūvēt pietiekami jaudīgu HES, kura varētu apgādāt visu pilsētu ar elektroenerģiju, tāpēc šo situāciju var raksturot ar frazeoloģismu „piliens jūrā”.

Kas attiecas uz priekšlikumu par konferenci speciālistu piesaistei, pēc R. Eigima vārdiem, ideja ir diezgan laba, protams, ja šie pasākumi netiks veikti par pašvaldības līdzekļiem.


Написать комментарий