Pārtikas rūpniekiem garantēs līdz 60 % no kredīta

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Turpmāk pārtikas pārstrādātāji varēs saņemt līdz 60% no kredītiestādes izsniegtā kredīta vai galvojuma summas investīciju pasākumiem.

To paredz valdība apstiprinātie Zemkopības ministrijas izstrādātie grozījumi lauksaimniecības un lauku attīstības kredītu garantēšanas kārtībā. Līdz šim pārtikas pārstrādes uzņēmumiem maksimālais kredīta garantijas apmērs bija 40% no kredītiestādes izsniegtā kredīta vai galvojuma summas vienā projektā.

Veiktie grozījumi valdības noteikumos «Lauksaimniecības un lauku attīstības kredītu garantēšanas kārtība» arī paredz pārtikas pārstrādes uzņēmumiem palielināt maksimālo garantijas apmēru un iespēju kredītgarantijas saņemt arī zvejas un akvakultūras produktu apstrādes uzņēmumiem.

Savukārt zvejas un akvakultūras produktu apstrādes uzņēmumiem līdz grozījumu veikšanai nebija nekādu iespēju saņemt kredītgarantijas ne Lauku attīstības fondā, ne Latvijas Garantiju aģentūrā. Pēc grozījumu stāšanās spēkā arī zvejas un akvakultūras produktu apstrādes uzņēmumi varēs saņemt kredītgarantijas.


Написать комментарий