'Baltcom' kopā ar telekomunikāciju pakalpojumiem pārdos arī elektrību

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

"Baltcom" turpmāk komplektos ar televīzijas, telefonijas un interneta pakalpojumiem pārdos arī elektrību, portālu „Delfi” informēja uzņēmuma pārstāvji.

“Apmēram pusgadu esam intensīvi strādājuši pie šī biznesa virziena izveidošanas. Latvijā un pat Eiropas mērogā tā ir pilnībā jauna pieeja. Pasaulē atsevišķi gadījumi jau ir zināmi, un to uzskata par ļoti perspektīvu attīstības virzienu, jo telekomunikāciju pakalpojumi un elektroenerģija ir cieši saistīti pēc būtības, un tiem ir liela līdzība pakalpojuma piegādes un klientu servisa ziņā. Šobrīd esam veiksmīgi ietaupījuši ap simts tūkstošiem eiro, iegādājoties elektroenerģiju sava uzņēmuma vajadzībām nākamajiem 3 gadiem. Tagad iespēju ietaupīt piedāvāsim arī saviem klientiem,” stāsta "Baltcom" valdes loceklis Gints Kiršteins.

AS „Sadales tīkls” jau ir noslēdzis Sistēmas lietošanas līgumu ar Baltcom par savstarpējo informācijas apmaiņu un Baltcom elektroenerģijas piegāde klientiem, izmantojot AS „Sadales tīkls” infrastruktūru, tiks nodrošināta pēc identiska sadarbības modeļa kā citiem elektroenerģijas tirgotājiem. AS „Sadales tīkls” arī turpmāk nodrošinās elektroenerģijas piegādi, infrastruktūras uzturēšanu un problēmsituāciju risināšanu tieši tāpat kā līdz šim,” apstiprina AS „Sadales tīkls” Klientu līgumu direktors Vents Kleikalīdis.

Jaunā biznesa virziena potenciālu apstiprinot pētījumu dati. 2013. gada vasarā „Baltcom” sadarbībā ar „Snapshots” veiktā aptauja liecina, ka 4/5 Latvijas iedzīvotāju būtu gatavi (no tiem 49% noteikti gatavi un 33% - drīzāk gatavi) iegādāties elektroenerģiju no sava telekomunikāciju operatora, ja tas varētu piedāvāt izdevīgākus nosacījumus nekā pašreizējais piegādātājs.

Sākotnēji Baltcom elektroenerģiju piedāvās komplektos ar telekomunikāciju pakalpojumiem, bet perspektīvā uzņēmums plāno attīstīt daudzveidīgus tirdzniecības un norēķinu modeļus.

Kompānija "Baltcom" piedāvā digitālās un kabeļtelevīzijas pakalpojumus, nodrošina balss telekomunikāciju un interneta sakarus. "Baltcom" lielākais īpašnieks kopš pērnā gada maija ir "RPAX One S.A.", kam pašlaik pieder 70% kapitāldaļu, 29,96% daļu īpašnieks ir Kiprā reģistrētais "Mackonar Impex Limited", bet 0,04% pieder Latvijas Valsts radio un televīzijas centram.


Написать комментарий