Daugavpils: valodu inspekcija aizliedza Tramvaju uzņēmumam sniegt informāciju krievu valodā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils tramvaju uzņēmuma vadītājs Edvards Mekšs portālam Gorod.lv apstiprināja, ka pilsētas tramvajos vairs neskan audioinformācija par uzņēmuma darbību krievu valodā.

Komentējot pilsētnieku novērojumu par to, ka tramvajos vairs neskan krievu valodā lūgums par savlaicīgu biļešu iegādi un vecu cilvēku palaišanu savā vietā, Edvards Mekšs paziņoja, ka šo informāciju viņš pirmoreiz uzzināja no Gorod.lv korespondenta.

Noskaidrojot šādas situācijas iemeslu, E. Mekšs pastāstīja, ka nesen uzņēmumu pārbaudīja Valsts valodu inspekcija, kura norādīja, ka informācijai tramvajos nav jābūt krievu valodā.

Tramvaju uzņēmuma vadītājs uzskata, ka inspekcija ļoti strikti pārbaudīja to, kā uzņēmumā tiek izmantota valsts valoda. Tramvaju uzņēmums ir pašvaldības struktūra, tika norādīts, ka krievu valoda nevar tikt izmantota informācijas sniegšanai par uzņēmumu.

Pēc valodu inspekcijas lēmuma, uzņēmuma audioieraksts krievu valodā, kā arī paziņojumi krievu valodā biļešu kasē, kas tika dublēti arī valsts valodā, bija jāizdzēš.

E. Mekšs paziņoja, ka šie ierobežojumi neattiecas uz reklāmām, kas tiek izvietotas tramvajos.

Atbildot uz jautājumu, vai uzņēmums plāno veikt audioierakstus arī angļu valodā, piemēram, E. Mekšs atzīmēja, ka vecajos tramvajos atmiņas daudzums, kur glabājas audioinformācija, ir ļoti neliels, tāpēc šāds jautājums tiks apspriests , kad pilsētā parādīsies jauni tramvaji.

Pēc valodu inspekcijas pārbaudes uzņēmumā saviem spēkiem tika organizēta darbinieku valsts valodas apmācība, lai tie varētu tikt nepieciešamās apliecības par valsts valodas zināšanām.
 


Написать комментарий