Nākamnedēļ gaidāms karstums

foto: yuga.ru
foto: yuga.ru

Patiecoties ciklonam XANDER, kas laika apstākļus Latvijā nosaka visu šo nedēļu, debesis šonedēļ lielākoties klāja mākoņi, saule starp tiem uzspīdēja ļoti īslaicīgi.

Piektdien priekšpusdienā tās skaidrojās Vidzemē un Latgalē, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nedēļas sākumā austrumu rajonos pat stipri lija, turpmākajās dienās nokrišņu daudzums jau bija neliels. Tomēr termometra stabiņš augstāk par +23 grādu atzīmi nepakāpās.

Brīvdienās sinoptiskā situācija pakāpeniski mainīsies, starp mākoņiem visā Latvijā uzspīdēs arī saule. Ievērojami nokrišņi nav gaidāmi un gaiss iesils līdz +20...+26 grādiem, svētdien vietām gaidāms karstums līdz +27...+28 grādiem.

Nākamās nedēļas pirmajās dienās turpināsies karsta gaisa ieplūšana mūsu reģionā tādēļ gaidāms, ka gaisa temperatūra sasniegs pat +25...+30 grādus, tomēr jau pirmdien rietumu un centrālajos rajonos, bet otrdien arī austrumu rajonos gaidāmas pērkona lietusgāzes, kas var būt pat stipras ar krasām vēja brāzmām un krusu. Tām atkāpjoties, nedēļas vidū kļūs nedaudz vēsāks.

Tomēr ilgāka termiņa prognozes uzrāda augstu varbūtību tam, ka arī nākamajā nedēļas nogalē Latvijā atgriezīsies stiprs karstums.


Написать комментарий