Spānijas vilciena katastrofā 78 bojāgājušie un 140 ievainotie; izsludina septiņu dienu sēras

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Trešdienas vakarā Spānijas ziemeļrietumos no sliedēm noskrējis pasažieru vilciens un avārijas upuru skaits pieaudzis jau līdz 78 cilvēkiem, bet 140 ievainoti, ceturtdien vēsta ārvalstu mediji. 

Galīcijas reģionā pēc traģēdijas izsludinātas septiņu dienu sēras.

Katastrofa notikusi netālu no Santjago de Kompostellas pilsētas. Vilciens bijis ceļā no Madrides uz Galīcijas provinces Ferolu. No sliedēm nobraukuši 13 vagoni. Sākotnēji tika vēstīts par 69 upuriem.

Spānijas laikraksts "El Pais" vēsta, ka vilciens traucies ar ātrumu 180 kilometri stundā. Tiesa, laikraksts norāda, ka dzelzceļa sabiedrības "Renfe" vilcieni ir piemēroti braukšanai gan pa ātrvilciena sliedēm, gan pa parastajām. Konkrētais modelis bija dīzeļa un elektrovilciena hibrīds, principā, jauns un piemērots lieliem ātrumiem. Vilciens braucis pa nesen atjaunotu maršrutu.

Tiek ziņots, ka bojā gājušo līķi izmētāti gar dzelzceļa sliedēm. Kopumā vilcienā bijuši 218 pasažieri.

Amatpersonas lēš, ka upuru skaits vēl varētu pieaugt.

Tiek vēstīts, ka šī ir pati nopietnākā vilciena avārija Spānijā pēdējos 40 gados. Tā ir Spānijas smagākā dzelzceļa katastrofa kopš 1972.gada, toreiz Andalūzijā dzīvību zaudēja 77 cilvēki. Savukārt vilciena avārijā starp Madridi un Galisiju 1944.gadā gāja bojā simtiem pasažieru.


Написать комментарий